Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Delicato Family Gnarly Head Petite Sirah 2014

Vad tyckte du?

Delicato Family Gnarly Head Petite Sirah 2014

USA, Kalifornien, 750 ml, 14,5%

Namnet "Gnarly Head" kom till när en person från Delicatos marknadsavdelning kom ut till vinrankorna i Lodi för första gången. Rankorna är mellan 35 och 80 år gamla och de är väldigt knotiga och vilda. Spontant utbrast marknadsföraren till arbetarna på vingården som tog emot honom- ”Hey, that´s some ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2014

Druvor

Petite Sirah

Smaknotering

Mycket fruktig smak med inslag av fat, björnbärskompott, mynta, choklad och vanilj. Medelfyllig med pigg syra och en fruktig eftersmak.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Namnet "Gnarly Head" kom till när en person från Delicatos marknadsavdelning kom ut till vinrankorna i Lodi för första gången. Rankorna är mellan 35 och 80 år gamla och de är väldigt knotiga och vilda. Spontant utbrast marknadsföraren till arbetarna på vingården som tog emot honom- ”Hey, that´s some gnarly heads...” och skrattade. Därmed hade namnet Gnarly Head myntats. Detta vin är lätt att tycka om med sin generösa stil och serveras gärna till grillen, pasta eller lasagne. 

Producenten

När Gasparé Indelicato på 1920-talet emigrerade till Kalifornien från den lilla byn Campobello på Sicilien var det helt naturligt för honom att fortsätta med det hans far, farfar och flera generationer hade livnärt sig på – att odla druvor.

Våren 1929 planterades de allra första druvorna och inom några år hade ryktet om Gasparés fina kaliforniendruvor spridit sig i landet, orderblocket var fulltecknat!Men förbudstiden 1919 till 1933 och den påföljande stora depressionen lamslog försäljningen. Gasparé hankade sig fram genom att sälja druvor huvudsakligen till Chicago, där privatpersoner tilläts göra 200 gallon vin för eget bruk.

1935 beslöt sig Gasparé för att själv göra vin av delar av sin skörd, i den gamla höladan på vingården pressades för hand druvorna till det allra första vinet från familjen Indelicato. Den andra generationen bestående av Gasparés söner Vincent, Frank och Anthony drev på och utvecklade företaget genom att utöka produktionen avsevärt och ”skräddarsy” viner till andra vinerier i Kalifornien.

Idag är det Anthonys söner Chris och Jay Indelicato som står vid rodret. Chris, som är vd, fick 2012 den fina utmärkelsen ”Wine Star Award Winner” som årligen delas ut av tidningen Wine Enthusiast Magazine. En vinvärldens motsvarighet till filmvärldens Oscar.

http://www.delicato.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du