Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff Pettenthal Riesling Trocken 2020
Våra kunder tycker

Weingut Fritz Ekkehard HuffPettenthal Riesling Trocken 2020

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 12,5%

Pettentahl är kanske Huffs finaste och mest eleganta vin och kommer från det mest kända och ansedda läget i det större geologiska området som kallas för Roter Hang i Nierstein. Här består jorden förutom av skiffer och röd kalksten även av mer röd sandsten och slamsten. Läget med en fin exponering ne···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2020

Druvor

Riesling

Smaknotering

Fruktog doft av ananas, persika och päron som ackompanjeras av nyanser av petrolim och mineral. Smaken levererar Huffs karaktäristiska och tydliga syra som tillsammans med fruktiga toner av exotiska frukter och päron bjuder på ett läckert samspel där det i eftersmaken träder fram smäckra nyanser av petrolium och mineral.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

James Suckling
92p 92 p "Needs time for all the elements to gel completely, but the purity and minerality is already striking"

In spite of a slew of citrus zest aromas and a touch of wild berries, this is still a bit shy. Quite austere thanks to some tannins. Needs time for all the elements to gel completely, but the purity and minerality is already striking. Drinkable now, but best from 2023.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Familjeegendomen Weingut Fritz Ekkehard Huff har odlat vin sedan 1700-talet men idag är det den unga dynamiska duon och paret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff som driver egendomen med hjälpa av Christines föräldrar (pappan sköter vingårdarna och mamman de kommersiella bitarna). 

Man har 8 hektar i Nierstein och Schwabsburg i Rheinhessen och fokuserar förstås på att göra fantastisk riesling från lägen som Schloss Schwabsburg, Pettenthal och Orbel. Men man gör även vin på druvsorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe och grauburgunder (pinot gris).

Eftersom Jeremy Bird-Huff kommer från Nya Zeeland så har man nu även börjat experimentera med sauvignon blanc. 

Christine och Jeremy tillhör båda "Generation Riesling" och var två av de som imponerade mest på oss vid årets Prowein - världens största vinmässa. Generation Riesling är en sammanslutning för unga tyska vinmakare (man får bara var med till dess att man är 35) och som framförallt fokuserar på att föra fram världens bästa gröna druvsort - riesling!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du