Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Gunderloch Nierstein Riesling Trocken 2017

Vad tyckte du?

Weingut Gunderloch Nierstein Riesling Trocken 2017

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 12,5%

Ny årgång! Druvorna till detta vin kommer från Niersteiner Pettenthal som är en av Rheinhessens bästa vingårdar. Det är en mycket brant sydostsluttning. Jordmånen är röd skiffer. Pettenthal ger strama, koncentrerade och eleganta viner med en karakteristisk, kryddig mineralton. Detta vin säljs under ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Riesling

Smaknotering

Torr, medelfyllig, fruktig smak med utpräglad druvkaraktär och krita med en ren, lång eftersmak.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
3 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny årgång! Druvorna till detta vin kommer från Niersteiner Pettenthal som är en av Rheinhessens bästa vingårdar. Det är en mycket brant sydostsluttning. Jordmånen är röd skiffer. Pettenthal ger strama, koncentrerade och eleganta viner med en karakteristisk, kryddig mineralton. Detta vin säljs under bynamnet och är andravinet till Gunderlochs Pettenthal Grosses Gewächs. Druvorna skördas för hand och selekteras noggrant före pressning. Musten jäser vid låg temperatur på tankar av rostfritt stål. Efter cirka 80 dagar är jäsningen avslutad och då lagras vinet tillsammans med jästresterna ytterligare några månader på gamla 600 liters fat av tysk ek. Passar till de flesta fisk- och skaldjursrätter, exempelvis toast skagen.


Producenten

Weingut Gunderloch grundades redan år 1890 och ligger i byn Nackenheim. Egendomen omfattar runt 14 hektar i de bästa vingårdarna i Nackenheim och Nierstein, bland annat äger man nästan helt den berömda vingården Rothenberg. Gunderloch är kända både för sina smakrika torra viner och för sina enastående ädelsöta viner från Rothenberg. 1996 köpte Gunderloch vinegendomen Balbach i grannbyn Nierstein och fördubblade på så sätt sin vingårdsareal till drygt 30 hektar.

http://www.gunderloch.de
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du