Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Fritz Ekkehard Huff Meet the Producer - Weingut Huff

Weingut Fritz Ekkehard HuffMeet the Producer - Weingut Huff

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 12,5%

Unga stjärnvinmakarna Christine och Jeremy Bird Huff har satt ihop en spännande och speciell vinlåda bara för oss på Winefinder där de visar upp lite av det bästa från Tyskland och Rheinhessen. För de allra flesta så är Tyskland starkt förknippat med riesling när det gäller vin men tysk vinproduktio ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Druvor

Riesling

Smaknotering

Sylvaner 2019, 12,0%

Sylvaner är en druvsort som har en mycket lång tradition i Rheinhessen och som ger viner med mjuka och fruktiga toner.

Vinstockarna till detta vin växer i sval lerjord vilket gör att det visar friska, fruktiga och kryddig sidor med aromer av Granny Smith-äpplen och grön valnöt. Passar fantastikst bra till rättar med potatis, rotgrönsaker eller sparris.

 

 

The Green Bird Scheurebe 2020, 11,0%

Jeremy Bird-Huffs The Green Bird är tillverkad av druvsorten Scheurebe som odlas på rankor som växer i vingårder med kalkstensjord. Jermey har hämtat inspiration från sina rötter i Nya Zeeland där sauvignon blanc är den dominerade gröna druvsorten och får symbolisera koppling mellan Nya Zeeland och Rheinhessen.

Vinet visar upp en härligt skarp syra med örtiga toner av kiwi och mynta. Ett perfekt sommarvin att dicka som den är eller matcha till lätta rätter med grönsallad, färska örter, fisk och musslor.

 

 

Riesling Trocken 2019, 12,0%

Huffs instegsriesling är på inget vis ett enkelt vin. Druvorna till vinet växer i gårdar ovan och vid foten av Roter Hang-sluttningen. Jorden där är bördigare än i själva sluttningen, vilket säkerställer en god tillgång till vatten och näringsämnen till vinrankan.

Detta vin är ett utmärkt exempel på klassiska riesling med toner av persika, citrus, petrolium, sälta och mineral.

 

 

Schwabsburger Riesling 2019, 12,5%

Trots den enorma potentialen i appellationerna runt Schwabsburg underskatts de fortfarande rejält då de ännu inte har fått samma fokus som vingårdarna intill Rhen. Fördelen med det är att man som konument kan få väldigt mycket vin för pengarna! Natterna här är svalare och det är ofta en lätt bris, vilket är en stor fördel eftersom detta ger druvor ed bra syra även under väldigt varma år.

Denna riesling har fått sin karaktär de röda stenarna som återfinns i jordmånen i Nierstein Roter Hang och visar upp fräscha toner av grapefrukt, rooibos-te, röda bärsmaker toppat med klassiska aromer av persika.

 

 

Niersteiner Grauburgunder 2019, 13,0%

Grauburgunder är det tyska namnet på druvan som är i övriga världen mer känd som pinot gris. Huffs grauburgunder-druvor sluttningarn på Niersteiner Paterberg där vinstockarna är djupt rotade i kalkstenen. De små rödaktiga druvorna har härligt aromatiska skal, vilket gör att pinot gris ger smakrika och fylliga viner.

Maceration med skalen och lagring i ekfat och en lång förvaring på jästfällningen ger vinet ett stort djup och krämighet som kompletteras med komplexa, fruktiga och kryddiga toner av päron, stenfrukt och fat samt en lätt nyans av rökighet.

 

 

"vom Kalkstein" Niersteiner Spätburgunder 2015, 13,0%

Som namnet antyder så växer vinrankorna som producerar druvorna till detta vin i jord som är rik på kalksten. I detta fall så gör de det i Niersteiner Paterberg som har idealiska förhållanden för odling av spätburgunder (även är känd som pinot noir) då det i mångt och mycket liknar de förhållanden som återfinns i de norra delarna av Frankrike vilket gör att druvorna mognar under lång tid.

Druvjuicen får jäsa med skalen för att sedan lagras på barriquer och ekfat av större modell innan det ofiltrerat tappas upp på flaska, allt för att bevara så mycket som möjligt av de generösa och friska aromerna av mörka frukter och violer som vackert ackompanjeras av en subtil rökighet.

Drickes
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Unga stjärnvinmakarna Christine och Jeremy Bird Huff har satt ihop en spännande och speciell vinlåda bara för oss på Winefinder där de visar upp lite av det bästa från Tyskland och Rheinhessen. För de allra flesta så är Tyskland starkt förknippat med riesling när det gäller vin men tysk vinproduktion består av så mycket mer än just bara riesling. Självklart så kommer lådan att få domineras av två flaskor av den ovan nämnda druvan, men vi har även fyllt den med en mycket frisk och fräsch scheurebe, en mjuk och fruktig sylvaner, en fyllig grauburgunder och avslutningsvis ett rött vin i form av en spätbugrunder (pinot noir).

Producenten

Familjeegendomen Weingut Fritz Ekkehard Huff har odlat vin sedan 1700-talet men idag är det den unga dynamiska duon och paret Christine Huff & Jeremy Bird-Huff som driver egendomen med hjälpa av Christines föräldrar (pappan sköter vingårdarna och mamman de kommersiella bitarna). 

Man har 8 hektar i Nierstein och Schwabsburg i Rheinhessen och fokuserar förstås på att göra fantastisk riesling från lägen som Schloss Schwabsburg, Pettenthal och Orbel. Men man gör även vin på druvsorter som spätburgunder (pinot noir), weissburgunder (pinot gris), scheurebe och grauburgunder (pinot gris).

Eftersom Jeremy Bird-Huff kommer från Nya Zeeland så har man nu även börjat experimentera med sauvignon blanc. 

Christine och Jeremy tillhör båda "Generation Riesling" och var två av de som imponerade mest på oss vid årets Prowein - världens största vinmässa. Generation Riesling är en sammanslutning för unga tyska vinmakare (man får bara var med till dess att man är 35) och som framförallt fokuserar på att föra fram världens bästa gröna druvsort - riesling!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du