Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Gunderloch Fritz’s Riesling 2017

Vad tyckte du?

Weingut Gunderloch Fritz’s Riesling 2017

Tyskland, Rheinhessen, 750 ml, 13%

Familjen Hasselbach som driver Weingut Gunderloch skördar sina druvor för hand och jäser vid låg temperatur på rostfria ståltankar för att behålla vinets fräschör. Därefter sker lagring på ståltank i 3-4 månader tillsammans med jästrester innan buteljering. Det är gett en otroligt fräsch riesling so ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Riesling

Smaknotering

Torr, ung och friskt ren med tydlig Riesling stil och inslag av tropisk frukt och mineralkaraktär. Servera som sällskapsvin eller till rätter av fisk och skaldjur.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
55 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5851

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Familjen Hasselbach som driver Weingut Gunderloch skördar sina druvor för hand och jäser vid låg temperatur på rostfria ståltankar för att behålla vinets fräschör. Därefter sker lagring på ståltank i 3-4 månader tillsammans med jästrester innan buteljering. Det är gett en otroligt fräsch riesling som gjord för fisk- och skaldjursrätter. 

Producenten

Weingut Gunderloch grundades redan år 1890 och ligger i byn Nackenheim. Egendomen omfattar runt 14 hektar i de bästa vingårdarna i Nackenheim och Nierstein, bland annat äger man nästan helt den berömda vingården Rothenberg. Gunderloch är kända både för sina smakrika torra viner och för sina enastående ädelsöta viner från Rothenberg. 1996 köpte Gunderloch vinegendomen Balbach i grannbyn Nierstein och fördubblade på så sätt sin vingårdsareal till drygt 30 hektar.

http://www.gunderloch.de
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du