Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Dr. Bürklin-Wolf Gaisböhl Riesling Grand Cru Monopol 2015

Vad tyckte du?

Dr. Bürklin-Wolf Gaisböhl Riesling Grand Cru Monopol 2015

Ekologisk

Tyskland, Pfalz, 750 ml, 12,5%

Gaisböhl Riesling är en så kallad monopolvingård (bara en ägare) som Bürklin-Wolf gett Grand Cru-status enligt sin egen kvalitetspyramid - således är det ett av gårdens bästa lägen. Vinet består av 100% rielsingdruvor som odlats ekologiskt och biodynamiskt på de varma kullarna i kommunen Ruppertsber ···

Styckvis

549:-

/flaska
Låda (6 st)

549:-

/flaska, totalt 3 294:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Asiatiskt
  • Milda ostar
Årgång

2015

Druvor

Riesling

Smaknotering

Doften är mycket stor och fruktig med inslag av citrus och papaya. Smaken är torr, men med en liten restsötma, med markerad syra och toner av exotisk frukt och mineral.

Drickes
2019-2030
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
6 g/l
Lufta vinet
1 timma

Så tycker experterna

James Suckling
95 p "This is complex and refined."

"Rich and mellow, but also deep and mysterious, this is complex and refined with a very long, intense mineral finish. Drink or hold."

JancisRobinson
18/20 p "Very good indeed."

"Very rich, with wild flowers on the nose, and masses of tension and density. Positively pierces the palate! Very good indeed."

WineSpectator
93 p "Features a long finish that is savory and mouthwatering, making you reach for another sip."

"Opulent, with a thick texture, but balanced by driving acidity that supports well-defined flavors of apricot, tangerine, grapefruit and stone. Features a long finish that is savory and mouthwatering, making you reach for another sip."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Fede fiskeretter, asiatiske retter og sushi, faste oste med alder.

Vinet

Gaisböhl Riesling är en så kallad monopolvingård (bara en ägare) som Bürklin-Wolf gett Grand Cru-status enligt sin egen kvalitetspyramid - således är det ett av gårdens bästa lägen. Vinet består av 100% rielsingdruvor som odlats ekologiskt och biodynamiskt på de varma kullarna i kommunen Ruppertsberg. Ett mycket stort rieslingvin från en av Tysklands främst producenter!

Producenten

Det finns bara en handfull av historiska toppproducenter i Pfalz och Weingut Bürklin-Wolf är en av de allra bästa. Vinslottet är familjeägt och grundades 1597 och är ett av Tysklands äldsta och ståtligaste. Vinslottets odlingar är spridda över 90 hektar som är biodynamiskt odlade, och det har några av de bästa lägena i området såsom Forster Kirchenstuck, Wachenheimer Gerümpel, Deidesheimer Hohenmorgen och Ruppertsberger Gaisböhl. Weingut Bürklin-Wolsf viner har alltid vara i en klass för sig, men sedan början på 1980-talet har man fokuserat rejält på odlingen och man började så småningom experimentera med ekologiska och biodynamiska metoder, och kvaliteten har bara blivit bättre och bättre. Från och med 2008 är vingården biodynamiskt certifierad. Bürklin-Wolf är den enda tyska vingården som är medlem i Biodyvin, en exklusiv sammanslutning som består av flera av världens bästa biodynamiska vingårdar.

www.buerklin-wolf.de/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du