Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Shelter Winery Pinot Noir Lovely Lilly 2021
Våra kunder tycker

Shelter WineryPinot Noir Lovely Lilly 2021

Tyskland, Baden, 750 ml, 13,5%

Ett allt varmare klimat gör att de röda vinerna från klassiska vitvinsländer som Tyskland har börjat få ett allt bättre rykte om sig. Idag kommer några av de mest intressanta Pinot Noirvinerna i Europa från just Tyskland och Österrike. Dessutom till prisnivåer som man bara kan drömma om när det gäll···

Styckvis

189 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 134 kr

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2021

Smaknotering

Smaken är medelfyllig och frisk med en fint kryddig frukt, lager på lager av mogna mörka skogsbär. Läng fräsch och mycket balanserad eftersmak. Detta är väldigt mycket pinot för pengarna.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
91p 91 p "very good introduction to modern German pinot noir...Surprising length and polish for an entry-level wine."

Here’s a very good introduction to modern German pinot noir with plenty of earthy depth alongside the wide spectrum of cherry and forest berry aromas. Appealing balance of well-crafted supple tannins, freshness and ample fruit. Surprising length and polish for an entry-level wine. Drink or hold.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Bakom den tyska firman Shelter Winery hittar vi Hans-Bert Espe och Silke Wolf, som båda har studerat oenologi på Geisenheims vinuniversitet och senare byttes teori mot praktiken på flera vingårdar runt om i världen. 2003 de hyrde den en övergiven ammunitionsbunker, som det kanadensiska flygvapnet hade byggt 1960. Här under ett tjockt lager av betong, jord och gräs, installerades moderna vinifieringsutrustningar och nya franska ekfat för deras första viner gjorda på Pinot Noir. 2006 var anläggningen var för liten och en vinmakarkollega erbjöd dem plats i hans nybyggda anläggning. Från början har deras filosofi varit att begränsa sig till Pinot Noir samt för att producera riktiga kvalitetsviner. För det behöver man bra vingårdar, friska druvor, samt massor av tid och förståelsen för fint hantverk.  Shelter Winery får sina druvor som uteslutande kommer från deras egna vingårdar i Kenzingen och Malterdingen mellan Lahr och Freiburg. Man utför en mycket kontrollerad odling (t.ex. Lyra-beskärning) för att uppnå en optimal mognad av druvorna och en minskning av uttaget att öka kvaliteten.
http://www.shelterwinery.de/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du