Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Crystallum Wines The Agnes Chardonnay 2022

Crystallum WinesThe Agnes Chardonnay 2022

Sydafrika, Walker Bay, 750 ml, 13%

En av de bästa Chardonnayvinerna för pengarna i hela vinvärlden. Omtyckta the Agnes består av druvor från utvalda vingårdar i Hemel-an-Aarde och Overberg, som lagrats på ekfat (228 och 500 liter där 10% av faten var nya) i 9 månader. Man tillsätter varken sulfit eller enzymer under eller innan jäsni···

Styckvis

289 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 734 kr

Årgång

2022

Smaknotering

Finstämd doft med inslag av äpple, citrus, vita blommor och mineral. Smaken är fyllig och frisk med en nyanserad smak av citrus, periska och äpplen med en fin krämighet och mineralton i eftersmaken.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Tim Atkin
93p 93 p "the Agnes is a refinedcuvée that ages well in bottle"

Drawing components from Ceres, the Hemel-en-Aarde Ridge and the Overberg, the Agnes is a refined, pan-Cape cuvée that ages well in bottle. Fermented with full malolactic, it shows white flower and vanilla spice aromas, quince and lemon zest flavours and a textured midpalate. 2023-2

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Crystallum startades upp 2007 av bröderna Andrew och Peter-Allan Finlayson som är den tredje generationen Finlayson att göra vin i Sydafrika. Pappa Peter är ägare till Bouchard Finlayson som är känd för sina ypperliga pinot noir och chardonnayviner.

Sönerna började först med sauvignon blanc men nu är siktet helt inställt på att göra förstklassiga viner av de två klassiska Bourgognedruvorna chardonnay och pinot noir. De jobbar aktivt med att hitta speciella lägen som de kan buteljera som "single vineyard". Centrum för verksamheten är en gemensam vin- och olivfarm i Hemel-en-Arde. 

http://www.crystallumwines.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du