Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Newton Johnson Family Vineyards Chardonnay 2020

Newton JohnsonFamily Vineyards Chardonnay 2020

Sydafrika, Upper Hemel en Aarde Valley, 750 ml, 13%

  Druvorna till Newton Johnsons Family Vineyards Chardonnay kommer från tre olika vingårdslägen alla med olika solexponering. Snittåldern på rankorna är 15 år. Närheten till Atlanten och bergen ger svalka åt druvorna. Jordmånen består av en blandning av djup alluvial granit, kvarts och röd järnhalt ···

Styckvis

299 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 794 kr

Årgång

2020

Smaknotering

Stor charmerande doft och smak av mogna citroner, vita persikor och mineral. Smaken är rik med en fin rondör och struktur som balanseras upp med en frisk, läskande syra. Lagren är många och eftersmaken hänger kvar länge i munnen.

Drickes
2023-2027
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

 

Druvorna till Newton Johnsons Family Vineyards Chardonnay kommer från tre olika vingårdslägen alla med olika solexponering. Snittåldern på rankorna är 15 år. Närheten till Atlanten och bergen ger svalka åt druvorna. Jordmånen består av en blandning av djup alluvial granit, kvarts och röd järnhaltig lera.

Druvorna skördas för hand och läggs på breda ytor för att minska trycket på klasarna. Druvorna förvaras sedan under natten vid 8º C. Druvorna pressas därefter försiktigt med hela klasar och dras över till ekfat där jäsningen påbörjas spontant. Därefter lagras det i 11 månader på en blandning av 228- & 500-liters fat från Bourgogne. 20% av dessa är nya. Därefter dras vinet om och får vila på ståltank i ytterligare 2 månader. Ingen klarning eller filtrering av vinet innan buteljering.

Producenten

Egendomen Newton Johnson ligger pittoreskt inte långt från havet i Övre Hemel an Aarde Valley, nära hamnstaden Hermanus i Sydafriksa Western Cape region. Den grundades av Dave Johnson och Felicity Newton år 1997. Dave Johnson har 30 års erfarenhet inom vinindustrin och även hans två bröder Bevan och Gordon arbetar också på vingården, med Gordon som vinmakare. Vingårdens unika läge på Upper Hemel an Aarde Valley (vilket betyder Himmel och jordens dal på afrikaans), där fälten ligger 2 till 8 km från havet, gör området ett av de häftigaste i Sydafrika. Det är tack vare de svala vindarna från Ishavet, som gör det möjligt att tillverka viner av världsklass med fokus på elegans och ”terroir”. Särskilt Pinot Noir och Chardonnay trivs i området, men båda Syrah och Sauvignon Blanc har också visat sig kunna ge fantastiska viner. Marken består av granit, kvarts och lera. Newon Johnson jobbar ekologiskt och de använder inte bekämpningsmedel. Vingården är känd som en av Sydafrikas bästa och Newton Johnson Family Vineyards Pinot Noir är den enda sydafrikanska Pinot Noir som har fått fem stjärnor tre år i rad av John Platter, Sydafrikas svar på Robert Parker.
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du