Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Spice Route Obscura Red 2019

Vad tyckte du?

Spice Route Obscura Red 2019

Sydafrika, Swartland, 750 ml, 14%

Spice Routes qvevri-vin har tillverkats i klassiska lerkäl, handgjorda från Georgien. Charl du Plessis, gör detta läckra vin i samma forntida stil som han lärde sig i Georgien, med endast naturligt förekommande vildjäst och minimal intervention. Obscura Red Blend är en bland av två qvevri’s med shir ···

Styckvis

295:-

/flaska
Låda (6 st)

295:-

/flaska, totalt 1 770:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Vegetariskt och sallader
  • Milda ostar
Årgång

2019

Druvor

Grenache, Syrah

Smaknotering

Ljust röd färg. Doften är fruktdriven med kryddiga toner av vilda bär, plommon och peppar. Smaken är torr med fin fräschör och en lång eftersmak och fin struktur.

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Tim Atkin
93 p "This is a very clean, complex, attractive style with nuanced whole bunch spice, rose petal and umami notes and a sappy, peppery finish"

Charl du Plessis appears to have been inspired by his visit to Georgia, judging by the quality of this qvevri-fermented blend of Grenache and Syrah. This is a very clean, complex, attractive style with nuanced whole bunch spice, rose petal and umami notes and a sappy, peppery finish. 2020-23

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Spice Routes qvevri-vin har tillverkats i klassiska lerkäl, handgjorda från Georgien. Charl du Plessis, gör detta läckra vin i samma forntida stil som han lärde sig i Georgien, med endast naturligt förekommande vildjäst och minimal intervention. Obscura Red Blend är en bland av två qvevri’s med shiraz som är jäst som hela klasar (whole bunch). En qvevri med avstjälkad grenache och ytterligare en quevri med 25% grenache jäst som hela klasar och 75% avstjälkad grenache. Jäsning startade spontant med hjälp av den naturlig förekommande jästen efter sju till åtta dagar. Under jäsningen användes nedpressning (punch down) fyra gånger om dagen. När jäsning är var färdig lämnades vinet med skalen i ytterligare sex månader med daglig nedpressning. Därefter separerades skalen från druvsaften och vinet renades med hjälp av tyngdkraften innan det tappades på flaska ofiltrerat.

Producenten

Spice Route Winery’s historia i Swartland inleddes 1997 när Charles Back snubblade över en gammal tobakgård, Klein Amoskuil. Charles var överraskad över kvaliteten på druvor i en region som annars är mer känd för sitt vete och sina böljande kullar. Potentialen för att göra bra vin var tydlig för honom så han köpte gården och började kartlägga marken och påverkan av det extrema klimatet. Där och då föddes Spice Route Winery. Idag är Charl du Plessis vinmakare. Han började sin vinkarriär på Elsenburg Agriculture College i Stellenbosch där han utbildade sig mellan 1989 och 1991. Efter studierna började han arbeta på Boland Cellar 1992. I slutet av 1999 flyttade Charl till Rijks privata källare i Tulbagh. Att flytta till Rijk efter åtta år i ett stort kooperativ var en stor och lärorik förändring. Efter två årgångar kontaktades Charl av Spice Route’s ägare Charles Back. Han erbjöd honom vinproducentpositionen på Spice Route och från den dagen har han aldrig sett tillbaka.

https://www.spiceroute.co.za/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du