Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
David Finlayson Pinot Noir 2020

David FinlaysonPinot Noir 2020

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 14%

David Finlaysons pinot noir är en fräsch, modern version av SA pinot som flirtar med komplexiteten i Bourgogne. Vinet är gjort på 100% pinot noir. Druvorna kommer från vingårdar belägna i Stellenbosch samt en högt belägen vingård i Tulbagh bergen. Efter skörd sorteras klasarna för hand och avstjälka ···

Styckvis

169 kr

/flaskaOrd. pris 199 kr
Låda (6 st)

1 014 kr

Ord. pris 1 194 kr
Årgång

2020

Smaknotering

Härligt flirtig doft med aromer av solmogna bär, färska hallon, jordgubbar och kryddor. Smaken är fräsch och fint fruktig med en touch av mineralitet och jordiga toner under den friska, rena frukten.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
91p

"Det är nu ett par år sedan vi hittade David Finlaysons Pinot Noir och den har varit en succé sedan dess. Gång på gång slås vi av den otroligt fina Pinot-känslan som vinet har - särskilt i förhållande till priset. Du kan lätt pitcha den mot många dubbelt så dyra Bourgogner och inte bli besviken. 2020 är inget undantag. Vi möts av röda bär som hallon och jordgubbar, en fin mineralitet och härlig fräschör. Drick nu och under de närmaste 2-3 åren."

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

David Finlaysons pinot noir är en fräsch, modern version av SA pinot som flirtar med komplexiteten i Bourgogne. Vinet är gjort på 100% pinot noir. Druvorna kommer från vingårdar belägna i Stellenbosch samt en högt belägen vingård i Tulbagh bergen. Efter skörd sorteras klasarna för hand och avstjälkades innan druvorna Jästes i 3000 liters tankar. Druvmusten har maceration två veckor med skalen. Under jäsningsprocessen användes pump-overs två gånger per dag. Efter jäsning lagars vinet 10 månader på 300 liters franska medium rostade ekfat, varav 20 % ny ek samt 40% tvååriga och 40% treåriga fat.

Producenten

Familjen Finlayson har varit oerhört betydelsefull för Sydafrikas vinindustri genom åren. Det är idag den tredje generation som driver familjetraditionen vidare. Det började med Dr. Maurice Finlayson som arbetade på Hartenberg. Vidare hans son Walter som två gånger blev utsedd till ”South African Winemaker of the Year” på vingården Blaauwklippen. Walter startade upp Glen Carlou och fick där hjälp av sonen David 1994. David hade en gedigen bakgrund från college i Stellenbosch samt som praktikant på både Peter Lehmann i Barossa Valley som Chateau Margaux i Bordeaux. Efter att David sålde Glen Carlou 2004 köpte han Edgebaston farm.

http://www.edgebaston.co.za/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du