Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Haskell Vineyards Dombeya Sauvignon Blanc 2022

Haskell VineyardsDombeya Sauvignon Blanc 2022

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 13%

Haskells Dombeya Sauvignon Blanc är gjord på druvor från så kallade ”bush vines” vinstockar som växer som fristående buskar på Devondalens sydsluttningar och en del druvor från Elgin som har ett svalt klimat som gör att druvorna behåller sin naturliga syra. Jordmånen består av vittrad granit med flä···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2022

Smaknotering

Doften är komplex med inslag av grapefrukt, svartvinbärsblad och guava. Smaken är mycket fruktig men välbalanserad och vinet har en fin frisk fräschör som ryggrad. Vinet kan innehålla lite naturliga sediment (eftersom det är ofiltrerat) men det är inte skadligt och påverkar inte vinets smakprofil.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
2 g/l
Lufta vinet
1 timme

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Haskell Vineyards pryder sluttningarna av bergskedjan Helderberg i Stellenbosch, ett område känt som den gyllene triangeln, allmänt erkänd som en av Sydafrikas finaste vinodlingsregioner och hem för många av Sydafrikas bästa viner.

Haskell Vineyards med Rudolph Steenkamp som vinmakare, vingårdschef och djupt engagerad i en minimalistisk vinframställningsstil för att skapa optimala förutsättningar för ekologiskoch biologisk mångfald.

 

Den ursprungliga gården Dombeya (som refererar till de många vilda päronträden på fastigheten) var en gång en citrusfarm, som senare inkluderade ett litet kafé och en lada där lokala damer producerade handvävda filtar och tröjor.

2002 låg gården ute till försäljning och den amerikanske fastighetsmogulen Preston Haskell IV såg omgående potentialen hos Dombeya Farm, vilken han köpte och döpte om till Haskell Vineyards.

Därefter blev det centrala fokuset att skapa unika och terroirdrivna viner som skulle bli erkända bland de finaste som producerades i Sydafrika.

Idag består Haskell Vineyards egendom av totalt 23 hektar varav 14 hektar är planterade med vinstockar.

https://www.haskellvineyards.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du