Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Haskell Vineyards Dombeya Sauvignon Blanc 2022

Haskell VineyardsDombeya Sauvignon Blanc 2022

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 13%

Detta vin är gjort på ”bush” vinstockar som finns på Devondalens sydsluttningar och Elgin-druvor som behåller sin naturliga syra. Jordar är vittrad granit med fläckar av sandsten. Druvor handplockas vid optimal mognad under de tidiga timmarna på morgonen. Den skalades och gavs lätt skalkontakt unde ···

Styckvis

179 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 074 kr

Årgång

2022

Smaknotering

Doften är komplex med inslag av grapefrukt, svartvinbärsblad och guava. Smaken har en fin frisk syran som ryggrad under en fin fruktighet som ger vinet lite mer vikt/fyllighet. Vinet kan innehålla naturliga sediment med det är inte skadligt och påverkar inte vinets smakprofil.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
2 g/l
Lufta vinet
1 timme

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Detta vin är gjort på ”bush” vinstockar som finns på Devondalens sydsluttningar och Elgin-druvor som behåller sin naturliga syra. Jordar är vittrad granit med fläckar av sandsten.


Druvor handplockas vid optimal mognad under de tidiga timmarna på morgonen. Den skalades och gavs lätt skalkontakt under pressen för att ge juicen mer tanninstruktur. Jäsningen sker i rostfria ståltankar vid låg temperatur för att öka fruktigheten i vinet. Efter jäsning lämnades vin på jästfällningen i ett par månader med några gångers omrörning. Vinet är ofiltrerat.

Producenten

Haskell Vineyards pryder sluttningarna av bergskedjan Helderberg i Stellenbosch, ett område känt som den gyllene triangeln, allmänt erkänd som en av Sydafrikas finaste vinodlingsregioner och hem för många av Sydafrikas bästa viner.

Haskell Vineyards med Rudolph Steenkamp som vinmakare, vingårdschef och djupt engagerad i en minimalistisk vinframställningsstil för att skapa optimala förutsättningar för ekologiskoch biologisk mångfald.

 

Den ursprungliga gården Dombeya (som refererar till de många vilda päronträden på fastigheten) var en gång en citrusfarm, som senare inkluderade ett litet kafé och en lada där lokala damer producerade handvävda filtar och tröjor.

2002 låg gården ute till försäljning och den amerikanske fastighetsmogulen Preston Haskell IV såg omgående potentialen hos Dombeya Farm, vilken han köpte och döpte om till Haskell Vineyards.

Därefter blev det centrala fokuset att skapa unika och terroirdrivna viner som skulle bli erkända bland de finaste som producerades i Sydafrika.

Idag består Haskell Vineyards egendom av totalt 23 hektar varav 14 hektar är planterade med vinstockar.

https://www.haskellvineyards.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du