Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Haskell Vineyards Dombeya Fenix 2020

Haskell VineyardsDombeya Fenix 2020

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 14,3%

Fenix är en blend bestående av 47% Cabernet Sauvignon, 37% Cabernet Franc, 16% Merlot Jordmånen som rankorna har sina rötter i består av nedbrutna grus- och sandstensavlagringar med ett lerundergrund vilket skapar väldränerade och lågavkastande vingårdar. Lägg där till aspekten av en nordsluttning ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Tydlig cabernet-karaktär i doften av svarta vinbär med nyanser av tobaksblad, blyertsspån och grafit. Smaken bjuder på en stor och djärv tanninstruktur som vackert samarbetar med de mörka bärtonerna och den friska syran som tillsammans skapar grunden för en lång och smäktande eftersmak som lager för lager avslöjar toner små mörka bär och kryddor.

Drickes
2025-2030
Alkoholhalt
14,3%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
2,6 g/l
Lufta vinet
1 timme

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Haskell Vineyards pryder sluttningarna av bergskedjan Helderberg i Stellenbosch, ett område känt som den gyllene triangeln, allmänt erkänd som en av Sydafrikas finaste vinodlingsregioner och hem för många av Sydafrikas bästa viner.

Haskell Vineyards med Rudolph Steenkamp som vinmakare, vingårdschef och djupt engagerad i en minimalistisk vinframställningsstil för att skapa optimala förutsättningar för ekologiskoch biologisk mångfald.

 

Den ursprungliga gården Dombeya (som refererar till de många vilda päronträden på fastigheten) var en gång en citrusfarm, som senare inkluderade ett litet kafé och en lada där lokala damer producerade handvävda filtar och tröjor.

2002 låg gården ute till försäljning och den amerikanske fastighetsmogulen Preston Haskell IV såg omgående potentialen hos Dombeya Farm, vilken han köpte och döpte om till Haskell Vineyards.

Därefter blev det centrala fokuset att skapa unika och terroirdrivna viner som skulle bli erkända bland de finaste som producerades i Sydafrika.

Idag består Haskell Vineyards egendom av totalt 23 hektar varav 14 hektar är planterade med vinstockar.

https://www.haskellvineyards.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du