Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Haskell Vineyards Dombeya Boulder Road Shiraz 2020
Våra kunder tycker

Haskell VineyardsDombeya Boulder Road Shiraz 2020

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 13,5%

Det här är Haskells prisvärda Shiraz från fantastiska årgången 2020. De lite blåsiga växt- och mognadsperioderna under året resulterade i bär som var mindre än normalt i storleken, vilket ledde till en extra god koncentration av både färg och smak och det gör årgång 2020 till ett exceptionellt år fö···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2020

Druvor

Shiraz

Smaknotering

En generös doft med toner av svarta och röda bär med inslag av kryddor som utvecklas i glaset när vinet öppnar upp sig. Smaken har ett mjukt fylligt anslag med en saftig men samtidigt tydlig tanninstruktur samt en avslutningen som är lång och välsmakande med en touch av peppar i slutet.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
2,2 g/l
Lufta vinet
1 timme

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Haskell Vineyards pryder sluttningarna av bergskedjan Helderberg i Stellenbosch, ett område känt som den gyllene triangeln, allmänt erkänd som en av Sydafrikas finaste vinodlingsregioner och hem för många av Sydafrikas bästa viner.

Haskell Vineyards med Rudolph Steenkamp som vinmakare, vingårdschef och djupt engagerad i en minimalistisk vinframställningsstil för att skapa optimala förutsättningar för ekologiskoch biologisk mångfald.

 

Den ursprungliga gården Dombeya (som refererar till de många vilda päronträden på fastigheten) var en gång en citrusfarm, som senare inkluderade ett litet kafé och en lada där lokala damer producerade handvävda filtar och tröjor.

2002 låg gården ute till försäljning och den amerikanske fastighetsmogulen Preston Haskell IV såg omgående potentialen hos Dombeya Farm, vilken han köpte och döpte om till Haskell Vineyards.

Därefter blev det centrala fokuset att skapa unika och terroirdrivna viner som skulle bli erkända bland de finaste som producerades i Sydafrika.

Idag består Haskell Vineyards egendom av totalt 23 hektar varav 14 hektar är planterade med vinstockar.

https://www.haskellvineyards.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du