Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
de Morgenzon DMZ Chardonnay 2019
Våra kunder tycker

de MorgenzonDMZ Chardonnay 2019

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 14%

DeMorgenzon tillhör Sydafrikas absolut bästa producenter och vi har sålt många av deras prestigeviner över åren. Tim Atkin rankar egendomen som en andra cru i sin klassificering av Sydafrikas vingårdar (efter modellen första, andra, tredje, fjärde och femte cru i Bordeaux). Nu har vi fått tag på der···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2019

Smaknotering

Rik doft med toner av vanilj, mandel och tropisk frukt. Smaken är smakrik och fruktig med inslag av vit persika, aprikos, grapefrukt och vanilj.

Drickes
2023-2025
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Sockerhalt
3,1 g/l
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

Michel Jamais
"Det här vinet är ett utmärkt exempel på vad man kan göra med moderna metoder och höga ambitioner, till och med i låga prislägen"

Det här vinet är ett utmärkt exempel på vad man kan göra med moderna metoder och höga ambitioner, till och med i låga prislägen som 129 kronor. Servera vinet svalt, cirka tio grader, men låt det gärna få blomma ut i en klassisk bourgognekupa. Låt maten vara elegant, gärna fisk och skaldjur eller ljusare grönsaksrätter, och hellre kokt eller ugnsbakad än stekt, och se till att rätten får en uppfriskande syra av citronsaft eller vitt vin. Drick det nu och de kommande fyra fem åren.

Alltomvin
"Bra köp!"

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

De Morgenzon, morgonsolen, var ursprungligen en del av en av de första bondgårdarna i Sydafrika och namnet kommer av att området är ett av de första av stekas av morgonsolen i Stellenbosch där det ligger på toppen av de östra och sydliga sluttningarna på Ribbokkop. Här har det funnits vinrankor sedan 1700-talet.

Sedan 2003 är det Wendy och Hylton Appelbaum som egendomen. Här jobbar man med ett hållbart jordbruk och fokuserar på att göra kvalitetsviner i med Nya Världens fruktintensitet och den Gamla Världens elegans. Paret jobbar stenhårt med biologisk mångfald och har bland annat ett program för bevarandet av olika typer av fauna. Ett udda inslag är att man spelar barockmusik i vingårdarna, dygnet runt, vilket man tror påverkar tillväxten.

Man gör en handfull olika viner från druvor som chardonnay, chenin blanc och sauvignon blanc men också blå druvor som cabernet, syrah, malbec och grenache. 

http://www.demorgenzon.co.za/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du