Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
David Finlayson Camino Africana Pinot Noir 2020
Våra kunder tycker

David FinlaysonCamino Africana Pinot Noir 2020

Sydafrika, Stellenbosch, 750 ml, 14,5%

Camino Africana Pinot Noir Reserve är gjort på Pinot Noir, Clone 667, som planterades för två decennier sedan på Stellenbosch-berget som ett experimentblock. Ett fantastiskt exempel på vilken potential det verkligen finns för Pinot Noir i Stellenbosch med rätt klonen på den perfekta platsen och terr ···

Styckvis

249 kr

/flaskaOrd. pris 309 kr
Låda (6 st)

1 494 kr

Ord. pris 1 854 kr
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2020

Smaknotering

Fruktig ovh parfymerad doft med inslag av röda bär och örter, kryddor, grafit, tobak och choklad. Smaken är fint balanserad och mjuk men seriös i detta kryddiga och balanserade vin.

Drickes
2023-2028
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
2,1 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Camino Africana Pinot Noir Reserve är gjort på Pinot Noir, Clone 667, som planterades för två decennier sedan på Stellenbosch-berget som ett experimentblock. Ett fantastiskt exempel på vilken potential det verkligen finns för Pinot Noir i Stellenbosch med rätt klonen på den perfekta platsen och terroir’en.

1,2 ton Pinot Noir -druvor sorterardes noggrant och de hela bären krossades i det 1,5 ton stora jäskaret. Efter 3 dagar med kall blötläggning och spontan jäsning, genomfördes punchdowns 4 gånger per dag i 5 dagar. 3 dagar efter jäsningen pressades druvorna försiktigt och fick så mogna ytterligare 18 månaders på två nya 300 liter Burgundy Hogshead -fat. Det färdiga vinet buteljerades med minimal filtrering och ingen fining för att bibehålla vinets fina struktur

Producenten

Ännu en i familjen Finlayson att hålla ögonen på. Familjen Finlayson har varit oerhört betydelsefull för Sydafrikas vinindustri genom åren. David Finlayson är idag den tredje generation som driver familjetraditionen vidare. 

Det började med Dr. Maurice Finlayson som arbetade på Hartenberg. Hans son Walter fortsatte familjetraditionen och blev två gånger utsedd till ”South African Winemaker of the Year” på vingården Blaauwklippen innan han startade upp Glen Carlou. Från 1994 fick Walter hjälp av David. David hade en gedigen bakgrund från Elsebnerg Agricultural College i Stellenbosch och hade bland annat praktiserat på både Peter Lehmann i Barossa Valley som Chateau Margaux i Bordeaux.

2004 såld David Glen Carlou och köpte han en gård vid namn Woodland som historiskt hade varit en del av Edgebaston farm i utkanten av staden på Simonsbergs sluttningar. Och efter ett tag döptes gården om till Edgebaston. Davud sköter den dagliga skötseln av vingården och har tagit enorma kliv under de senaste åren.  

David har 29 hektar till sitt förfogande och han använder sig bara av ekologiska gödningsmedel i vingården. VIngården har blivit känd för sina otroligt prisvärda Chardonnay- och Pinot-viner, men David gör en mängd olika viner på bl a Chenin Blanc, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Sauvignon Blanc och Sémillon. Vingårdens prestigevin är Cabernet Sauvignonvinet GS och en mängd druvrena viner som buteljeras under namnet Camino. 

http://www.edgebaston.co.za/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du