Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Crystallum Wines Ferrum Chardonnay 2022

Crystallum WinesFerrum Chardonnay 2022

Sydafrika, Overberg, 750 ml, 13%

Ny årgång av Ferrum från kritikerfavoriten Crystallum! Druvorna kommer från en liten single vineyard på deras egna ägor vid shaws montain precis utanför Hemel-en-Aardes regionen och växer på en järnrik jordmån. Vingården ligger på hög höjd meter över havet och den höga altituden, tillsammans med det ···

Styckvis

469 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 814 kr

Årgång

2022

Smaknotering

Stor, frisk doft med aromer av solmogen citron, litchi frukt, rökig mineral, rostade hasselnötter, brynt smör, krita och gula äpplen. Smaken är torr och kraftfull med en lång, elegant eftersmak.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Lufta vinet
1 timme

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny årgång av Ferrum från kritikerfavoriten Crystallum! Druvorna kommer från en liten single vineyard på deras egna ägor vid shaws montain precis utanför Hemel-en-Aardes regionen och växer på en järnrik jordmån. Vingården ligger på hög höjd meter över havet och den höga altituden, tillsammans med det maritima klimatet, bidrar till en senare mognad. Druvorna pressas i hela klasar utan tillsats av enzymer, svaveldioxid eller kommersiell jäst. Vinet lagras under 10 månader på franska ekfat på 300 och 500 liter (20 % ny ek och resterande i 3-6 år gamla ekfat). Produktionen är liten.

Producenten

Crystallum startades upp 2007 av bröderna Andrew och Peter-Allan Finlayson som är den tredje generationen Finlayson att göra vin i Sydafrika. Pappa Peter är ägare till Bouchard Finlayson som är känd för sina ypperliga pinot noir och chardonnayviner.

Sönerna började först med sauvignon blanc men nu är siktet helt inställt på att göra förstklassiga viner av de två klassiska Bourgognedruvorna chardonnay och pinot noir. De jobbar aktivt med att hitta speciella lägen som de kan buteljera som "single vineyard". Centrum för verksamheten är en gemensam vin- och olivfarm i Hemel-en-Arde. 

http://www.crystallumwines.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du