Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Uppsala Brygghus Blandlåda öl från Uppsala Brygghus Volym 1

Vad tyckte du?

Uppsala Brygghus Blandlåda öl från Uppsala Brygghus Volym 1

Sverige, Uppland, 330 ml, 5,52%

En spännde blandlåda från Uppsala Brygghus med totalt 24 flaskor i 7 olika stilar. Lådan representerar såväl Pilsner, Ale, APA och IPA som Belgisk Trippel, Stout och Berliner Weisse. Perfekt för ölälskaren!

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Czech Mate Pilsner, 4,9% (6 flaskor)

Czech Mate är en Pilsner i tjeckisk stil som kallagras under lång tid. Czech Mate är en ren, enkel och ärlig pilsner, brygd på pilsnermalt och tjeckisk Saaz-humle och jäst med färsk tjeckisk lagerjäst. Frisk, maltig och med kryddig eftersmak av humle. Czech Mate Pilsner passar bra till husmanskost eller som sällskapsdryck.

 

Fyrisch Ale, 4,5% (6 flaskor)

Fyrisch är en ljus ale som är inspirerad av den tyska öltypen från Köln. Överjäst, men på en lägre temperatur än övriga ale är denna öl lagerlik i sin smak. Nordisk pilsner- och viennmalt står för en lätt balanserad maltbas. Tysk Tettninger och Mandarina Bavariahumle ger en angenäm och lätt beska med citrustoner. Den egentillverkade kölschjäststammen förvandlar allt till en ren och lättdrucken öl. Fyrisch är en törstsläckande öl för alla tillfällen, men tillsammans med vit fisk, en fräsch sallad eller ljust kött kommer den ännu bättre till sin rätt.

 

Hopsession APA, 4,5% (4 flaskor)

Hopsession är en session pale ale med mycket smak, men lite lägre alkoholhalt (APA är en förkortning på "American Pale Ale", en stil med mindre beska och alkoholhalt än en IPA). För en mjukare munkänsla har Uppsala Brygghus använt sig av en viss del omältat vete och havre. Humlen står främst för smak och arom i denna öl. Genom att använda stora mängder Mosaic, Citra och Amarillo sent ikoket och i jästtanken, får de mycket smak och arom men en liten beska. Hopsession är en öl som passar bra som sällskapsdryck, men även till smakrik mat.

 

Snakehead IPA, 6,6% (4 flaskor)

IPA står för ”India Pale Ale” och är en klassisk ölstil med mer beska och högre alkoholhalt än en vanlig öl. Stilen togs fram för att överleva de långa skeppsresorna  till sjöss. En enkel maltbas sätter scenen för humlen som dominerar beska, smak och arom. Smak och doft från tropiska frukter och citrustoner kommer från humlesorterna Citra och Mosaic, som samspelar med Simcoes typiska smak av tallbarr och blodapelsin. Snakehead passar bra till kryddstarka maträtter och BBQ, men kan lika bra stå för sig själv.

 

Derailed TripHop Belgian Trippel Collaboration Beer, 8,3% (2 flaskor)

Derailed TripHop är ett samarbete mellan Uppsala Brygghus och Brygghuset Finn. Stilen är en så kallad Belgian Trippel där rikliga mängder humle använts. Den är torrhumlad med humlesorterna Amarillo och Citra, vilket ger en frisk arom som passar väl ihop med den kryddiga karaktären från den belgiska jästen.

 

Imperial Winter Stout, 10,5% (1 flaska)

Imperial Winter Stout 2017 är Uppsala Brygghus första årgångsöl. Mörk som midvinternatten och laddat med smak. Sina 10,5% alkohol får den från mängder av pale ale malt, havre, karamellmalt, svartmalt och rostat korn. Mörk muscovadosocker kompletterar de karamelliga och rostade maltnoter med en diskret lakritston. Den hela toppas med tydliga toner av citrus och tallbarr, som kommer från humlesorterna Chinook, Centennial och Simcoe.

 

Passion For Me Berliner Weisse, 4,5% (1 flaska)

Passion For Me är en Berliner Weisse med passionfrukt. Efter mäskningen har vörten, som är helt fri från humle, syrats naturligt med mjölksyrebakterier från malten. Som många historiska förebilder har Uppsala Brygghus inte kokat vörten. Under jäsningen med tysk alejäst har generösa mängder passionfrukt tillsats för en frisk syrlig smak av tropisk sommar. Passion For Me passar perfekt som fördrink eller till söta fruktiga efterrätter.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
5,52%
Flaskstorlek
330 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51751

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

En spännde blandlåda från Uppsala Brygghus med totalt 24 flaskor i 7 olika stilar. Lådan representerar såväl Pilsner, Ale, APA och IPA som Belgisk Trippel, Stout och Berliner Weisse. Perfekt för ölälskaren!

Producenten

Uppsala Brygghus grundades av en grupp ölentusiaster som tillsammans har stor erfarenhet av ölbranschen. Med stor bryggerfarenhet och expertis i jästhantering producerar Uppsala Brygghus opastöriserad och ofiltrerad öl av högsta kvalitet.