Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Marqués de Cáceres Excellens Cuvée Especial 2015

Vad tyckte du?

Marqués de Cáceres Excellens Cuvée Especial 2015

Spanien, Rioja, 750 ml, 14,5%

Vinrankorna som används till detta vin växer på höjden i dalen runt Cenicero i Rioja Alta och har en snittålder på är mellan 20-35 år gamla och ger låg avkastning. Jordmånen de växer i består till stor del av kalksten. Alla druvorna plockas förhand och jäses med skal under 25 dagar i ståltank. Efter ···

Styckvis

179:-

/flaska
Låda (6 st)

179:-

/flaska, totalt 1 074:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2015

Smaknotering

Klassiska Intensiv doft med toner av björnbär, hallon och jordgubbar blandat med en finstämd kryddighet. Medelfyllig smak i ursprungstypisk stil med fin balans mellan frukt, kryddor och fat som avslutas med kryddor och tanninerna i mogen i stilen.

Drickes
2020-2023
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
91 p "This has dark, fleshy and juicy berries"

This has dark, fleshy and juicy berries with hints of dark chocolate and a fresh, sleek and succulent palate.

WineEnthusiast
90 p "A full, fleshy palate is firmed up by solid tannins"

Ripe berry aromas are warm, mossy and earthy, with oaky support. A full, fleshy palate is firmed up by solid tannins, while this tastes of black plum, berry fruits and savory spices. A medium-length finish is chewy and ripe.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinrankorna som används till detta vin växer på höjden i dalen runt Cenicero i Rioja Alta och har en snittålder på är mellan 20-35 år gamla och ger låg avkastning. Jordmånen de växer i består till stor del av kalksten. Alla druvorna plockas förhand och jäses med skal under 25 dagar i ståltank. Efter jäsning lagras det 14 månader i mellanrostade franska fat och på flaska i ca 12 månader innan det släpps till försäljning.

Producenten

Det hela började med att Enrique Forner arbetade som ung pojke i vinbranschen i början av 1900-talet. 1920 grundade hans far och farfar “Vinicola Forner”, en familjefirma hängiven att producera och exportera viner i Sagunto, Valencia

 

Familjen tvingades i exil under inbördeskriget och byggde upp en liknande verksamhet i Loiredalen under 50-talet. 1963 förvärvade han två exklusiva plotter i Haut Medoc med en tanke att producera viner i världsklass. Familjen flyttade tillbaka till Spanien 1968, i hjärtat av La Rioja Alta och 1970 bildades Bodegas Marqués de Cáceres i staden Cenicero.

 

Med sin bakgrund hos professor Peynaud i Bordeaux la Enrique Forner grunden för den modernisering av Riojas vinindustri som svept som en stormvind över distriktet. Företaget har varit föregångare för vita kalljästa viner utan oxidation. De röda vinerna har mer frukt, struktur och finess än de mer traditionella firmornas viner. I den moderna bodegan lagras vinerna mestadels på franska ekfat. Den medvetna kvalitetssatsningen och nytänkandet har inneburit att Bodegan anses tillhöra Spaniens bästa vinfirmor. Numera gör man även vita viner från distrikten Rueda samt Riaxs-baixas.

 

Idag är man inne på 5:e generationen med en ständig strävan att utveckla sina viner.

www.marquesdecaceres.com/en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du