Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Tarón Bodegas Tarón - Underbar Rioja

Bodegas TarónBodegas Tarón - Underbar Rioja

Spanien, Rioja, 750 ml, 14%

Gamla stockar och mycket smak. Så kan man kort beskriva vinerna från Bodegas Tarón med säte i hjärtat av Rioja Alta - ett av Riojas tre huvuddistrikt. Egendomen bildades 1911 och förfogar över vingårdar med en ansenlig ålder. Och i denna Taron-låda hittar du tre olika viner med en snittålder på mell···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Cepas Centenarias 2018 (2 flaskor)

100 % tempranillo från vingårdar som är över 100 år gamla och återfinns 550 m.ö.h.  Vinet lagras sju månader på fat av ny fransk ek följt av 10 månader i flaska. Ett på alla sätt unikt vin.

 

Rioja Reserva 2016 - (2 flaskor)

Producerad av druvor (90% Tempranillo - 10% Mazuelo) från vinstockar med en medelålder på över 70 år fördelade på fyra orter i Rioja Alta (Cuzcurrita de Río Tirón, Sajazarra, Tirgo och Villaseca). Vinet uppgraderas på fat av amerikanska ek med en medelålder på två år där det sedan får ligga i 14 månader följt av ytterligare 14 månaders lagring i 14 månader.

 

Bodegas Tarón Crianza 2018 - (2 flaskor)

Producerat av druvor (95% tempranillo och 5% mazuelo) som odlats i vingårdar med över 50 år gamla vinstockar från orterna Cuzcurrita de Río Tirón, Sajazarra, Tirgo och Villaseca i Rioja Alta. Traditionell tilverkningsprocess med avstammade druvorklasar följt av kallmaceration i 2-3 dagar. Därefter får musten jäsa vid en temperatur på högst 26-28°C. Totalt ligger vinet i karet i 14-15 dagar. Efter att den malolaktiska jäsningen är avslutad, hälls vinet av och lämnas i ståltank utan annan behandling i 1-2 månader innan det tappas på fat av amerikanska ek med en medelålder på ett år där det sedan får ligga i 12 månader.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Decanter
95p 95 p "beautifully integrated oak, vibrant red fruits...Layers of flavour"

Pristine aromas of cinnamon, aniseed, fennel and sun-baked earth. A savoury style, with long, supple tannins, beautifully integrated oak, vibrant red fruits and floral overtones. Layers of flavour drive the wines finish.

James Suckling
92p "Well structured and serious"

A medium-to full-bodied yet supple Rioja with notes of wild berries, vanilla, dark plums, black peppercorns, black walnuts, clove and dried mushrooms. Well structured and serious, with a long, savory and flavorful finish. Tempranillo and mazuelo. Vegan. Drink or hold.

James Suckling
91p "firm and spicy, with tight-grained tannins and a chewy finish"

Attractive nose of chocolate, walnuts, blueberries, licorice and orange peel. It’s medium- to full-bodied, firm and spicy, with tight-grained tannins and a chewy finish. Vegan.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Bodegas Tarón är en välrenommerad vinproducent belägen i Rioja i Spanien. Denna vingård är känd för sin höga kvalitet på vin och för att vara en av de mest innovativa producenterna i området.

Företaget grundades 1911 och har sedan dess investerat i modern teknologi för att producera kvalitetsviner. De har också tagit till vara på traditionella produktionsmetoder som används i området för att skapa en unik smakprofil.

Bodegas Tarón producerar en rad olika viner, från unga och friska vita viner till mörka och robusta röda viner. Deras mest populära vin är Tarón Crianza, som lagras i 12 månader på fat för att ge den en mjuk och fyllig smak. Deras andra kända viner inkluderar Tarón Reserva och Gran Reserva, som är kända för sin komplexa smakprofil och långa lagringstid.

En annan faktor som gör Bodegas Tarón unik är deras hållbara produktionsmetoder. De har investerat i solenergi och använder också regnvatten för att bevattna sina vinrankor, vilket minskar deras miljöpåverkan och hjälper till att bevara den naturliga omgivningen.

Bodegas Tarón är också involverade i samhällsprojekt och stöder lokala initiativ. De erbjuder också vinprovningar och rundturer i sin vingård för att ge besökare en djupare förståelse för vinproduktionen och deras unika arv.

Sammanfattningsvis är Bodegas Tarón en av de mest respekterade vinproducenterna i Rioja-området. Deras höga kvalitet på vin, innovativa produktionsmetoder och engagemang för hållbarhet har gjort dem till en favorit bland både lokala och internationella vinälskare.

https://bodegastaron.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du