Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Anima Negra AN/2 2019

Bodegas Anima NegraAN/2 2019

Spanien, Mallorca, 750 ml, 14%

Semesterparadiset Mallorca har en lång tradition av vinproduktion. Redan när romarna härskade införde man vinodlingar och lärde mallorkinerna att vinifiera. De senaste 20 åren har det skett en enorm ökning av antalet bodegor på ön och kvaliteten på vinerna blir bara bättre och bättre. Anima Negra är ···

Styckvis

279 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 674 kr

Smaknotering

Stor doft med inslag av röda bär, kanel, rosor och hallon. Smaken är fyllig med markerade tanniner och balanserade syror och toner av körsbär och kryddor.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Semesterparadiset Mallorca har en lång tradition av vinproduktion. Redan när romarna härskade införde man vinodlingar och lärde mallorkinerna att vinifiera. De senaste 20 åren har det skett en enorm ökning av antalet bodegor på ön och kvaliteten på vinerna blir bara bättre och bättre. Anima Negra är definitivt den mest framstående producenten och har gått i bräschen för kvalitetshöjningen och Mallorcas rykte. AN/2 görs på 65 procent callet och 35 procent manto negre, fogoneu och syrah. Vinet får jäsa på rostfritt stål och lagras vinet sedan i 13 månader på 70 procent franska och 30 procent amerikanska fat varav en tredjedel är nya och resten mellan 1-3 år gamla.


Producenten

Som semestrande Mallorca resenär har många njutit av detta vin på plats. Ett omåttligt populärt vin till ett vettigt pris som ofta är representerat på de lokala krogarna Men få har besökt gården som ligger i utkanten av byn Felanitx beläget i den sydöstra delen av ön. Vinet produceras på 1200-tals gården Son Burguera och man känner att det andas en mångårig kultur här. De flesta av vingårdarna hyrs av närliggande odlare. Anledningen är att ägartrion behöver massor av druvor från gamla vinstockar, bland annat som skulle kunna hamn i vinet An Negra. Detta produceras uteslutande av druvor från vinstockar med en medelålder nära 70 år.

http://www.annegra.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du