Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Ego Bodegas Upptäck Jumilla med Ego Bodegas
Våra kunder tycker

Ego BodegasUpptäck Jumilla med Ego Bodegas

Spanien, Jumilla, 750 ml, 14%

När det kommer till vindistrikt i Spanien så känner de flesta till Rioja, Navarra, Pendés, Priorat och kanske Ribera del Duero. Ett område som kanske inte är lika välbekant trots att det är en av spaniens ledande vinregioner är Jumilla. Det återfinns i landets sydöstra delar och ca en timmes bilfär···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Goru El Blanco 2021

Denna vita smakbomb är gjord på Moscatel och Chardonnay. Druvorna skördades nattetid på Ego Bodegas egna vingårdar. När druvorna anlände till vineriet så vinifierades vardera druvsort separat för att sedan få jäsa vid en låg temperatur för att bevara sina karaktäristiska drag.

Färgen är vackert gyllengul och doften är lätt tropisk med mogna toner av citrusfrukt, kvitten, banan, ananas, litchi och papaya samt den typiska blommiga tonen från muscatdruvan.

Smaken är fyllig och i fin balans med den behagliga syran de fruktiga och aromatiska aromerna.

 

 

Goru Organic EKO 2021

Detta vin är gjort på 100% Monastrell-druvor från ekologiskt certifierade vingårdar. Vingårdarna har en genomsnittlig ålder på 25 år. Druvorna vinifieras separat från alla konventionellt odlade druvor genom hela framställningsprocessen. Det färdiga vinet lagras i 2 månader på amerikanska ekfat. Ett kraftfullt och mustigt vin perfekt till rätter gjorda på nöt- och lammkött.

 

Doften är fruktig med fina toner av svart körsbär, viol, kryddor och blåbär. Smaken är fruktig med salta toner av röda frukter, mjuka och fint avrundade tanniner, välbalanserad syra och en mediumlång finish.

 

 

El Goru 2021

El Goru är en cuvée som består av 85% Monastrell, 10% Petit Verdot, 5% Syra med druvor från egna vingårdar. Skörden utförs manuellt men noggrant urval av druvor i vingården. Varje druvsort vinifieras separat och jäser druvorna med skal. Efter alkoholjäsning genomgår vinet temperaturkontrollerad maceration i 15-20 dagar utan att överstiga 28ºC. När den alkoholjäsningen har avslutats lagras vinet i 4 månader på amerikanska ekfat innan det buteljeras.

 

Doften är intensiv med toner av mogna bär, körsbär och björnbär, saftiga plommon, lakrits, vanilj, rökiga toner, choklad och en hint av balsamico.

Den fruktiga, kraftfulla och kryddiga smaken avslöjar mjuka och välintegrerade tanniner, en vacker, vital fruktsyra och subtila nyanser av vanilj och kanel som effektivt kompletterar dofterna i näsan.

 

 

El Goru Gold 2018

Goru Gold är gjort på en selektion av de bästa Monastrell och Cabernet Sauvignon druvorna. Druvorna skördades för hand den tredje veckan i oktober vid sin optimala mognad i 15 kg lådor. Druvorna macererades separat med skalen och jästes i 20/30 dagar under temperaturkontroll vid 28 Celcius. Det färdiga vinet har mognat 12 månader på en blandning av nya franska och amerikanska ekfat.

 

Doften bjuder på fruktiga och bäriga toner av svarta vinbär, blå plommon och blåbär med kryddiga nyanser av kaffe och torkade örter.

Smaken är generösr bärig med mjuka tanniner och en frisk syra som skapar grunden till eftersmaken där det framträder aromer av mocka och torkade apelsinskal.

 

  • 92 p - Wine Enthusiast

 

 

El Goru 38 Barrels 2020

Flaggskeppsvinet i El Goru-serien är 38 fat, en unik blandning av de bästa faten från varje årgång. Man blandar de mest karaktärsfulla 38 faten som noga väljs ut av Irene Gomez och hennes team.

Årgången är en blandning av 85% Monastrell och 15% Cabernet Sauvignon. Det färdiga vinet har mognat 12 månader på en blandning av nya franska och amerikanska ekfat.

 

Stor och intensiv doften med toner av svarta vinbär, mullbär, svarta körsbär med en fint kryddig nyans av kanel. 

Smaken är generöst bärig med de aromer som doften bjöd på vilka möts upp av mjuka och runda tanniner och en livlig syra.

 

  • 96 p - Decanter

 

 

Acuma 2021

Druvorna skördas för hand vid perfekt mognad, ett andra urval görs i källaren före vinfikation. Druvorna genomgår endast en försiktig press innan den temperaturkontrollerade jäsningen (max 24 C). Efter det får vinet macerera med skalet i 15 dagar, med försiktig omrörning av bottenfallet och slutligen genomförs en malolaktisk jäsning på träfat.

 

Doften är intensiv och harmonisk med toner av röd och svart frukt, körsbär, rostade fat och mineraler insvept i en krämig mogenhet.

Smaken är medelfyllig med en mycket bra struktur och syra som gör det behagligt och lättdrucket, balanserat och uttrycksfullt.

 

  • 91 p - James Suckling
Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Ego Bodegas är en spännande vinproducent belägen i Jumilla, en region i Murcia i sydöstra Spanien. Vinproducenten grundades 2011 och har sedan dess blivit känd för att producera högkvalitativa viner med en modern twist.

Ego Bodegas äger 25 hektar vingårdar där de odlar druvor som Monastrell, Syrah, Cabernet Sauvignon och Petit Verdot. Dessa druvor odlas på hög höjd, vilket ger dem unika smaker och dofter. Vinproducenten är också känd för att använda sig av tekniker som biodynamisk odling och naturlig jäst.

Vinerna som Ego Bodegas producerar är inte bara av hög kvalitet utan också mycket prisvärda. Deras mest kända vin är 'Infinito', en rödvinsblend av Monastrell, Cabernet Sauvignon och Syrah. Detta vin har fått utmärkelser och höga poäng från vinexperter världen över.

Ego Bodegas är också känd för sina moderna och nyskapande etiketter, vilka är designade av kända konstnärer. Dessa etiketter ger vinerna en unik och personlig touch.

Vinproducenten Ego Bodegas är definitivt en av de mest spännande och innovativa vinproducenterna i Spanien idag. Med deras högkvalitativa viner och moderna etiketter är de ett måste att prova för alla som uppskattar goda viner.

https://egobodegas.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du