Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Margón Pircum Primeur 2019

Bodegas MargónPircum Primeur 2019

Spanien, Castilla y León, 750 ml, 13%

Raúl Pérez är ett ikoniskt namn i vinvärlden. Oavsett om det är hans Mencía-baserade mästerverk från Bierzo, Albariños från Rías Baixas, eller något av de andra otaliga projekten han är involverad i, är hans vinet revolutionerade visar vd som är möjligt i Spanien.  Pircum Primeur är ett rött vin gj···

Styckvis

179 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 074 kr

Årgång

2019

Smaknotering

Ren aromatisk doft av mogen svart och röd frukt, med mineraliska och kryddiga toner av fat. Smaken är fruktig och köttig med fin fräschör, fantastisk syra med fina mjuka tanniner i en lång avslutning.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
15-17ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

1995 påbörjade Eugenio González, en av ägarna till Bodegas Margón, sina bana inom vinodling i Pajares de Los Oteros.

I en av dessa grottvingårdar studerade och experimenterade han tillsammans med Raúl Pérez, för att hitta de bästa förutsättningarna och teknikerna för att ska fantastiska Prieto Picudos-viner.

Vinstockarnas ålder, vingårdens skötsel och respekten för naturen har lagt grunden till de viner som än idag bevarar sin friskhet och arom.

Efter 10 år av annorlunda och experimentell vinframställning så slog Eugenio González 2006 sona påsar ihop med entreprenören Alfredo Martínez Cuervo för att börja bygga Bodegas Margón. Utan tvekan skulle detta projekt genomföras så länge som Raúl Pérez var teknisk direktör. Och från början och fram till idag är han ansvarig för vingårdens alla viner.

Mellan 2006 och 2007 köpte Margón alla rustika vingårdar i Pajares de los Oteros och dess omgivningar: totalt 75 vingårdslägen på sammanlagt 19 hektar. Majoriteten av dem är över 100 år gamla. Margón blir den enda vingården som producerar uteslutande med gamla vingårdar mellan 90 och mer än 120 år gamla.

https://bodegasmargon.com/?lang=en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du