Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Viñas El Regajal Galia Villages 2016

Viñas El Regajal Galia Villages 2016

Ekologisk

Spanien, Castilla y León, 750 ml, 15%

Vinet består huvudsaklingen av tempranillo med 9% Garnacha och 4% vit Albillo från vingårdar i Piquera de San Esteban, Fuentelcésped, Hontangas, Cuevas de Provanco, Quintanilla de Onésimo och Trigueros del Valle. Jäst m.h.a. naturlig jäst och cirka 20% fulla klasar (Garnacha var 100% hela kluster) ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Tempranillo, Albillo, Garnacha

Smaknotering

Mycket aromatiska, fruktiga och florala toner som i den medelstora till fyllig smak, runda och sammetslena tanniner levererar en smak med stor längd som viasr upp en fin integration och balans.

Drickes
2020-2025
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
15-17ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
95 p "The nose of the 2016 Villages was stunning."

The nose of the 2016 Villages was stunning. It´s a blend of Tempranillo with 9% Garnacha and 4% white Albillo from vineyards in Piquera de San Esteban, Fuentelcésped, Hontangas, Cuevas de Provanco, Quintanilla de Onésimo and Trigueros del Valle. It fermented by soil types with indigenous yeasts and some 20% full clusters (the Garnacha was 100% whole clusters) and matured in a mixture of 225-liter barriques, 600-liter demi-muids and 1,200-liter foudres for 21 months. The élevage was very respectful with the wine, which comes through as floral and terribly aromatic, ripe without excess and with a medium to full-bodied palate, pungent flavors and great length and persistence. The tannins are round and velvety, and there is a sense of integration and balance that I liked very much. 16,140 bottles and 230 magnums were filled in July 2018.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Perfekt till vilt-, rött- och rökt kött samt hårdostar.

Vinet

Vinet består huvudsaklingen av tempranillo med 9% Garnacha och 4% vit Albillo från vingårdar i Piquera de San Esteban, Fuentelcésped, Hontangas, Cuevas de Provanco, Quintanilla de Onésimo och Trigueros del Valle.

Jäst m.h.a. naturlig jäst och cirka 20% fulla klasar (Garnacha var 100% hela kluster) och lagring i 225-liters barriques, 600-liters demi-muids och 1200-liters foudres i 21 månader. 

Producenten

El Regajal är ett familjeprojekt som föddes 1998 när far och son Daniel García-Pita var säker på att de hade hittat den exceptionella miljön de letat efter för att kunna producera ett "fantastiskt vin från Madrid" och som verkligen var trogen mot dess terroir.

Det var ocskå därför de valde biodynamisk vinodling, en typ av odling som respekterar jordens naturliga cykler.

Ägorna består av över 14 hektar däe det odlas Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot och Syrah.

https://elregajal.es/en/