Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bodegas Artadi El Seque 2015

Vad tyckte du?

Bodegas Artadi El Seque 2015

Ekologisk

Spanien, Alicante, 750 ml, 13%

Toppvin som i april 2018 utsågs till "top 2% of all the wines in the world" av Vivino. Sedan 1999 så har Juan Carlos Lopes de la Calle ett projekt i Alicante på 40 hektar i södra Spanien, kallat El Sequé. Projektet har blivit en milstolpe i produktionen av kvalitetsvin i södra Spanien. Här odlas mon ···

Styckvis

379:-

/flaska
Låda (6 st)

379:-

/flaska, totalt 2 274:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2015

Druvor

Monastrell

Smaknotering

Stor, komplex doft med tydligt fruktiga inslag av mörka bär, örter och fat. Smaken är ung, fyllig med varm frukt i komplex och elegant stil med markerade tanniner och lång, fin eftersmak. Stort vin.

Drickes
2018-2025
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
2 timmar

Så tycker experterna

WineAdvocate
94 p "It is ripe, lush and velvety, with ripe fruit and tannins, very Mediterranean."

"The textbook red 2015 El Sequé, pure Monastrell from 30- to 40-year-old vines, fermented in open-top stainless steel tanks after a 24- to 48-hour cold soak with pigeage and pumping over. It matured in 500-liter French oak casks for one year. It is ripe, lush and velvety, with ripe fruit and tannins, very Mediterranean. The mouthfeel is soft, with juicy tannins and a velvety texture. It has the character of the grape and the place and the elegance only the best Monastrell is capable of."

James Suckling
93 p ""A fruity wine with a juicy and fresh character."

"A fruity wine with a juicy and fresh character. Dried strawberry notes. Medium body, fine tannins and a bright finish. Ripe yet crisp. Drink now"

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5951

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

 

Vinet

Toppvin som i april 2018 utsågs till "top 2% of all the wines in the world" av Vivino. Sedan 1999 så har Juan Carlos Lopes de la Calle ett projekt i Alicante på 40 hektar i södra Spanien, kallat El Sequé. Projektet har blivit en milstolpe i produktionen av kvalitetsvin i södra Spanien. Här odlas monastrell från mycket gamla vinstockar (100 år) som växer 600 meter över havet. De flesta känner till druvan under det franska namnet mourvèdre som har sitt högsäte i Bandol i södra Frankrike. Jorden i den här delen av Spanien är mycket kalkrik och det varma klimatet ger intensiva, kraftiga och lagringsdugliga viner. 

Producenten

Artadi grundades i form av ett kooperativ i mitten av 80-talet. Vinmakaren Juan Carlos Lopes de la Calle hade bestämt sig för att bevisa den stora potential som han ansåg att tempranillodruvan hade. Detta har han sedan dess bevisat genom sina Artadiviner som kommer från högt belägna mycket gamla vingårdar med ett mycket lågt skördeuttag i den kalkrika jorden i Rioja Alavesa.

Idag äger Juan-Carlos tillsammans med sin vinmakarkollega Jean-Francoise 70 hektar med vingårdar runt staden Laguardia i Alavesa. Den kalkrika jorden är unik för Alavesa och finns inte i Rioja Baja eller i Rioja Alta. Juan-Carlos är en perfektionist och experimenterar ständigt med olika kloner och rotstockar för Tempranillo. Han avskyr den porösa, amerikanska viteken och använder bara den mer kompakta franska eken.

Artadi producerar en mängd olika viner - bland annat Viña El Pison från en vingård planterad 1947, Pagos Viejos från 75-åriga stockar och de främsta åren produceras även Artadis supercuvée som heter Grandes Añades från 70-100-åriga stockar. I stallet finns även en Crianza som heter Viñas de Gain och en vit Rioja. På senare år har man dessutom lagt till tre nya enskilda vingårdsviner - Vadeginés, La poza de Ballesteros och El Carretil.

Till de främsta cuvéerna används 100 % ny ek i allt från 18 till 32 månader men han sätter inte ut Reserva på etiketten och om han fick som han ville skulle det inte ens stå Rioja på etiketten utan endast Alavesa. Så unika anser han att dessa vingårdar är.

Sedan 1999 så har Juan Carlos Lopes de la Calle ett projekt i Alicante på 40 hektar i södra Spanien, kallat El Sequé. Här odlas monastrell från mycket gamla vinstockar (100 år) som växer 600 meter över havet. De flesta känner till druvan under det franska namnet mourvedre som har sitt högsäte i Bandol i södra Frankrike. Det odlas även små kvantiteter cabernet sauvignon och syrah. Jorden här nere i Spanien är också mycket kalkrik och det varmare klimatet ger intensiva mycket kraftiga och lagringsdugliga viner. Detta projekt har blivit en milstolpe i produktionen av kvalitetsvin i södra Spanien.