Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Springbank Springbank 15 Years

SpringbankSpringbank 15 Years

Skottland, Campbeltown, 700 ml, 46%

Vi har fått tag på några få flaskor hårt allokerade Springbank 15 years. Whisky från egenmältad, medelhårt rökt malt, 12-15 pp, destillerad två och en halv gång. Lagrad på 100 % sherryfat.

Styckvis

1 295 kr

/flaska
Låda (6 st)

7 770 kr

Smaknotering

Mjuk och elegant doft av barbecue och rök, kryddnejlika, mynta samt ton av plommon och läckra sherrytoner. Smaken bjuder på tydliga toner av rök, tobak, plommon, valnötter, fikon, kakao och torv. I eftersmaken hittar vi läder, nötter och en fin liten rökighet.

Drickes
Alkoholhalt
46%
Flaskstorlek
700 ml

Så tycker experterna

Livets Goda
94 p "Springbank är fenomenala på att förvalta sin numera karaktäristiska syrligt blommiga sötma"

Springbank är fenomenala på att förvalta sin numera karaktäristiska syrligt blommiga sötma, här med en lätt bränd ton i de choklad- och mörka kolatonerna i den ljusare citrusdragna och mörkare, karamelliserade körsbärsfruktigheten. Cederförvarad cigarr i avslutet som drar med en fast, silkig kryddelegans.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Springbank är på många sätt är ett av Skottlands mest speciella destillerier. De producerar tre produkttyper. Klassiska Springbankwhiskyn, den helt orökta och trippeldestillerade Hazelburn och den hårt rökta och dubbeldestillerade Longrow. Både Hazelburn och Longrow är uppkallade efter nedlagda destillerier från Campbeltown. Staden Campbeltown ligger långt ner på Kintyrehalvön.  Campbeltown var en gång i tiden en så betydande whiskystad att den klassificerades som en egen whiskyregion.  Under Campbeltowns storhetstid var fler än 20 destillerier i drift staden, vilket inte överträffades någonstans i Skottland. I dag är bara Springbank, med sitt systerdestilleri Glengyle och Glen Scotia kvar i Campbeltown. Springbank är unikt på många sätt. Destilleriet ägs av samma familj dåWilliam Mitchell köpte det 1837. 

https://www.springbank.scot/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du