Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Springbank Hazelburn 10 Years Old

SpringbankHazelburn 10 Years Old

Skottland, Campbeltown, 700 ml, 46%

Hazelburn produceras av Springbank i Campbeltown. Produktionen är väldigt liten och är trippeldestillerad samt utan karaktär av rök. Lagrad 10 år på bourbonfat.

Styckvis

895 kr

/flaska
Låda (6 st)

5 370 kr

Smaknotering

Stor fruktig doft av söta päron, honung och vanilj. Smaken är elegant men ändå fyllig med tydliga toner av tropisk frukt och mjölkchoklad.

Drickes
Alkoholhalt
46%
Flaskstorlek
700 ml

Så tycker experterna

Livets Goda
92p 92 p "växer från ingenting till en sann njutning"

Noll rökighet, bourbonfatslagrad och en whisky som växer från ingenting till en sann njutning med fodrande fathållning som ger ifrån sig torkad tobak och kryddighet, som en bra fathantering ska sitta. Sjöskogig och gulblommig citrusfruktighet med äpplen, ljung, viol, lakrits, toffée och tobak går igenom väl sammanhållet.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Springbank är på många sätt är ett av Skottlands mest speciella destillerier. De producerar tre produkttyper. Klassiska Springbankwhiskyn, den helt orökta och trippeldestillerade Hazelburn och den hårt rökta och dubbeldestillerade Longrow. Både Hazelburn och Longrow är uppkallade efter nedlagda destillerier från Campbeltown. Staden Campbeltown ligger långt ner på Kintyrehalvön.  Campbeltown var en gång i tiden en så betydande whiskystad att den klassificerades som en egen whiskyregion.  Under Campbeltowns storhetstid var fler än 20 destillerier i drift staden, vilket inte överträffades någonstans i Skottland. I dag är bara Springbank, med sitt systerdestilleri Glengyle och Glen Scotia kvar i Campbeltown. Springbank är unikt på många sätt. Destilleriet ägs av samma familj dåWilliam Mitchell köpte det 1837. 

https://www.springbank.scot/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du