Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Herdade do Esporao Reserva 2013

Vad tyckte du?

Herdade do Esporao Reserva 2013

Portugal, Alentejo, 750 ml, 14,5%

Esporão unika terroir är ett resultat av en kombination av klimatet, den topografiska mönstret av övervägande skiffer-lerjord och granit-diorit jordar, samt arter av djur och växter som gör jordmånen vital och är en del av det unika som ger vinets karaktär. 

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2013

Druvor

Cabernet Sauvignon, Aragonês, Trincadeira, Alicante Bouschet

Smaknotering

Doften är ung, komplex, varm och kryddig med inslag av vanilj, knäck, röda bär, ek och lite plommon och muskot. Smaken är ung, komplex med tanniner och inslag av bärig ton tillsammans med vanilj, fat, muskot och lite blyert i eftersmaken.

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC
Lufta vinet
1 timme

Så tycker experterna

WineEnthusiast
92 p "Powerful and concentrated...It´s a serious, long-lasting wine"

This is a powerful and concentrated wine. It is full of dusty, dark tannins that are still masking the rich blackberry and black currant fruits. There is a dry core here that will fill out as the wine matures. It´s a serious, long-lasting wine that needs aging. Drink from 2018.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet har en tydlig sydeuropeisk karaktär och det lurar en anings ton av svarta oliver i vinets arom. Vinets fruktighet och bakomliggande kryddighet gör det till ett riktigt bra vin till grillat. Prova gärna en peppargrillad entrecote, för att lindra hettan från de olika pepparsorterna kan du servera köttet med en krämig potatissallad eller varför inte en smörig bearnaisesås?

Vinet

Esporão unika terroir är ett resultat av en kombination av klimatet, den topografiska mönstret av övervägande skiffer-lerjord och granit-diorit jordar, samt arter av djur och växter som gör jordmånen vital och är en del av det unika som ger vinets karaktär. 

Producenten

Öster om Lissabon ligger Alentejo med sitt böljande landskap. Området förknippades förr med en stor produktion av kork. Vid sidan av Douro producerar man några av Portugals bästa viner här. Många hus arbetar i en liten skala, men det finns även större som kan erbjuda viner till ett riktigt bra pris. Jag har följt detta vin under flera år och märkt vilken fin och jämn kvalitet vinet håller.
http://www-en.esporao.com/Pages/index.aspx
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du