Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Escarpment Winery Te Rehua Pinot Noir 2020

Escarpment WineryTe Rehua Pinot Noir 2020

Nya Zeeland, Martinborough, 750 ml, 13,5%

Te Rehua Pinot Noir är en unik singelvingård som ger viner med en rikare fruktprofil och mer robust stil av Pinot Noir samtidigt som den framhäver den täta tanninstrukturen från Martinborough.Detta vin odlades på Barton Vineyard, Huangarua Road, Martinborough från vinstockar planterade på 1990-talet···

Styckvis

519 kr

/flaska
Låda (6 st)

3 114 kr

Årgång

2020

Smaknotering

Djup rubinröd och med en mjuk doft med en underliggande jordnära ton, aromer av mogna jordgubbar, plommon och röd-svarta körsbär blandade med mynta, örtartade toner, aromatisk ek. Medelfyllig smak med en fin parfymerad ton och tilltalande arom av jordgubbar, röd-svart körsbär sammanflätade med mynta, viol, mineralsälta och fatkrydda. Munkänslan är mjuk och ihållande med fasta, finkorniga, sammetslena tanniner.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

WineSpectator
93p "All of the details fit together wonderfully, with strong-brewed Earl Grey notes on the finish"

Robust and settled into its muscular, dense frame, this offers abundant red and blue fruit flavors, with toasted herbs, rose petal, fresh tobacco and loamy earth. All of the details fit together wonderfully, with strong-brewed Earl Grey notes on the finish. Drink now through 2030. 250 cases made, 75 cases imported.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Escarpment, definieras av en lång, brant sluttning som ligger i slutet av en platå, en ganska unik plats i Martinborough. Landskapet är fantastiskt med en stora öppen himmel som sträcker sig över Wairarapa, "glittrande vatten" i te reo Maori, och de gamla alluviala jordarna som går djupt under landet. Escarpment Winery har som målsättning att överföra denna balans till vinerna och återspegla dessa speciella egenskaper i Aotearoa delen av Nya Zeeland.


Larry McKenna var tidigare mannen bakom Martinborough Vineyards, som nu är nu ansvarig för sitt eget projekt, Escarpment. Det etablerades 1999 som ett partnerskap mellan Larry, hans fru Sue, och Robert och Mem Kirby, och är baserat på en vingård planterad på Te Muna-flodens terrasser, några kilometer öster om Martinborough stad. Huvudfokus är Pinot Noir, som står för 70 % av planteringarna, men det finns även Chardonnay och lite Pinot Gris, Riesling och Pinot Blanc. Deras Chardonnay är seriös, men det är Pinot Noirs som stjäl showen, och i synnerhet en ny serie "Martinborough Insight"-viner från en vingård: Kupe, Kiwa, Te Rehua och Pahi.

https://escarpment.co.nz/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du