Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Kono Wines Kono Sauvignon Blanc 2017

Vad tyckte du?

Kono Wines Kono Sauvignon Blanc 2017

Nya Zeeland, Marlborough, 750 ml, 12,5%

Kono’s poängströsslade Sauvignon Blanc från 2017 kommer från druvor som vuxit dels på deras egna ägor samt vingårdar som de sköter om runt om i Marlboroughs sub-regioner Waihopai, Awatere, och Rapaura. De olika lägena är utvalda för att bidra med olika smakprofiler till slutblenden. Ute i vingårdarn ···

Denna årgång är slutsåld.

Prova gärna vinet i våra andra årgångar.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Sauvignon Blanc

Smaknotering

Ung, klassisk frisk och fräsch sauvignon blanc som i doften bjuder på toner av tomatsjälk, fläder och krusbär. Smaken är torr med limedominerad citrusfrukt och en mycket frisk syra. Fint balanserad sauvignon blanc med lång fräsch eftersmak.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
3 g/l

Så tycker experterna

Decanter
97 p "The value phenomenal."

"A fresh and nuanced wine with an ethereal texture and lifted pea pod, lemon grass, gooseberry and aromatic capsicum character. The palate offers energetic acidity and a tasty flavour profile with plentiful zesty, saline, tropical, lime and green fruit characters. The finish is not a disappointment, the value phenomenal."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Fisk, skaldyr, sushi, salater, pastaretter, tomat, gedeost

Vinet

Kono’s poängströsslade Sauvignon Blanc från 2017 kommer från druvor som vuxit dels på deras egna ägor samt vingårdar som de sköter om runt om i Marlboroughs sub-regioner Waihopai, Awatere, och Rapaura. De olika lägena är utvalda för att bidra med olika smakprofiler till slutblenden. Ute i vingårdarna jobbar man enligt praxis för New Zeeland Sustainable vinegrowing där man tar hänsyn till miljö och hållbarhet. Vinet lagras på rostfria ståltankar för att behålla sin krispiga och zestiga fräschör. Ett vin som med sin höga syra gör det till en god följeslagare till mat. Matcha gärna till getost, skaldjur, sallader och fiskrätter med färskpressad citron.Producenten

Kono Wines är beläget i det bedövande vackra Te Tau Ihu på toppen av sydön i Nya Zeeland i Marlborough - känt för sina högklassiga viner på sauvignon blanc och pinot noir. En ”Kono” är en korg med produkter som ges till gäster för att uppvisa gästfrihet enligt den lokala kulturen och teamet bakom Kono Wines förklarar att det är därför man förhåller sig till praxis för New Zeeland Sustainable vinegrowing där man tar hänsyn till miljö och hållbarhet och människan. Man vill helt enkelt ge det bästa området har att erbjuda samtidigt som man bevarar regionen till omvärlden. De uppger att de jobbar med en ”500-årsplan” där ledorden är utveckling & innovation samt identitet & integritet - detta är deras tikanga (levnadssätt).Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du