Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Montelvini Serenitatis - 6 x Prosecco DOC & DOCG + Prosecco Stopper
Våra kunder tycker

MontelviniSerenitatis - 6 x Prosecco DOC & DOCG + Prosecco Stopper

Italien, Veneto, 750 ml, 11,5%

Prosecco är så mycket mer än billigt italienskt bubbel. Tillsammnas med Motelvini så har återigen satt ihop en låda med det främsta som regionen har att erbjuda. Samtliga viner ingår i Montelvinis toppserie "Collezione Serenitatis" och är DOC (Denominazione di Origine Controllata) och DOCG (Denomin ···

Låda (6 st)

798 kr

Ord. pris 990 kr
Smaknotering

FM 333 Asolo Prosecco Superiore DOCG 2021, 11,5%

 

Samspelet mellan vingårdens fantastiska jordmån och kvalitéten på dess druvor i kombination med en ny mousserande vinteknik, ledde till skapandet av en Asolo Prosecco Superiore DOCG, kallad FM333

 

FM står för Fontana Masorin, namnet på vingården som ligger 333 meter över havet på Montello-kullen. Faktum är att detta är den första Asolo Prosecco Superiore som produceras med glera-druvor som skördats från en enda vingård.

 

Montello-kullen är en riktigt unik plats där marken är nästan röd eftersom den är rik på mineralelement samtidigt som klimatet är soligt, välexponerat och med en fin temperaturvariation mellan dag och natt. Alla egenskaper som ger vinet dess speciella särdrag och intensiva dofter.

 

När druvorna har uppnått perfekt mognad skördas de för hand för att sedan de genomgå en mjuk pressning. Av den resulterande musten används enbart den första pressdelen (som på italienska kallasn Mosto Fiore).

 

Musten hålls efter pressningen vid en kontrollerad låg temperatur i ungefär en vecka för att efter det genomgå en kall vätsketillförselteknik, som gör att ett större antal aromatiska prekursorer kan extraheras från druvmassan.

 

Därefter klareras musten m.h.a. en kyld dekantering följt av en enda jäsning direkt i en autoklav. Denna metod skiljer sig från vad som normalt används och FM333 anses därför vara ett “Mousserande vin från must”. När jäsningen har avslutats görs en grovseparering av jästresterna genom isobarisk dekantering medan den fina jästfällningen behålls för att låta vinet få större elegans och mjukhet.

 

Vid slutet av den 6 månader långa processen filtreras vinet och förbereds för buteljering.

 

 

Doften bjuder på aromatiska inslag Williams-päron gula äpplen och nyslaget gräs vilket kompletteras med blommiga inslag av blåregn och akacia.

I munnen möts man av en mycket fina och ihållande mouss och en aromatiska och intensiv smak av det som levererades i doften plus inslag av papaya och ananas som ligger kvar länge i gommen.

 

Sockerhalt: 9 g/liter

 

 

 

Asolo Prosecco Superiore DOCG Millesimato Extra Brut 2021, 11,0%

Eleganta och fruktiga aromer av gröna äpplen, päron och citrus i doften. Smaken är torr med fruktiga toner att Granny Smith-äpplen, gröna päron, lime och mineral med ett mycket frisck och fräscht avslut.

 

Proseccoviner kommer i många olika stilar men de bästa anses vara de som kommer från DOCG-klassade byar där förutsättningarna är exceptionella. Montelvinis vineri ligger i en av dessa DOCG-byar - Asolo. Druvorna till detta vin kommer 100% från vingårdarna i byn Asolo och görs i en extra torr stil för att ytterligare framhäva områdets unika stil.

 

Sockerhalt: 5 g/liter

 

 

 

Prosecco Valdobbiadene Superiore DOCG Extra Dry, 11,0%

Välbalanserade aromer av päron, vit persika, citrus, florala toner och mineral med pigga syror och ett avrundat avslut.

 

Proseccoviner kommer i många olika stilar men de bästa anses vara de som kommer från DOCG-klassade byar där förutsättningarna är exceptionella. Druvorna till detta vin kommer från utvalda vingårdar i en av dessa byar - Valdobbiadene. Stiltypisk med sin tillgängliga fräschör men vinet har också det lilla extra!

 

Sockerhalt: 15 g/liter

 

 

 

Prosecco Trevisio DOC Brut, 12,0%

En delikata, raffinerad prosecco i den klassiska skolan som kännetecknas av sin aromatiska, friska och fruktiga toner, något som blir direkt påtagligt så fort som man doftar på vinet. I munnen möts man av en subtil men ihållande mousse som balanseras upp av en frisk syra och aromatiska och fruktiga toner päron, nätmelon och lime.

 

Den är särskilt lämpad som ett bra komplement till olika aptitretare, vitt kött och lättare rätter av fisk och skaldjur.

 

Sockerhalt: 6 g/liter

 

 

 

Prosecco Trevisio DOC Cuvée Dell´Erde Extra Dry, 12,0%

Vinet är gyllene halmfärgat och doften och smaken bjuder på fräscha och intensivt fruktig och kryddga aromer av vildäpple, citrus akaciablom och bergshonung. Den pigga syran och den subtila och ihållande moussen gör att den passar bra till skaldjur, vit fisk men även utmärkt som aperitif.

 

Sockerhalt: 6 g/liter

 

 

 

Prosecco DOC Rosé Treviso 2021, 11,0%

Vinet har en elegant rosa färg med en fin och ihållande mouss.

Aromerna är delikata med en floral ton av blåregn och vit frukt tillsammans med inslag av små röda frukter som körsbär och röda vinbär.

Smaken är välbalanserad med fräschören från glera-druvorna och den lätta strukturen från pinot noir, vilket ger den en krämig, ihållande och fyllig karaktär.

Denna balans av smaker gör vinet mångsidig och den passar lika bra som aperitif som till förrrätter med fisk och skaldjur och oster som gärna får vara lagrade under lite längre tid.

 

Prosecco Rosé som erhålls från en sammansatt cuvée bestående av 85% glera och 15% pinot noir, utvalda från de mest lämpade vingårdarna för framställning av mousserande viner.

Glera-druvorna används för att få den karaktäristiska mousserande prosecco-basen. Efter att pressningen av druvorna klarnas musten och får därefter jäsa vid en kontrollerad temperatur. Pinot noir-druvorna skördas tidigt för att begränsa alkoholhalten och mängden tanniner i vinet. Den musten får jäsa vid en låg temperatur i kontakt med skalen under några dagar, för att extrahera en begränsad mängd färg och endast erhålla de mest subtila och typiska aromer av druvsorten.

Därefter blandas de två basvinerna för att erhålla högsta finess och balans. Cuvéen jäser sedan en andra gång i ståltankar, där den får ligga med sin jästfällning under en sammanlagd period av 70 dagar innan det filtreras och buteljeras.

 

Sockerhalt: 9 g/liter

 

 

 

Montelvini Prosecco Stopper

En stopper är perfekt för dig som vill avnjuta ett glas prosecco utan att hela flaskan behövs konsumeras. Stoppern skapar en helt lufttät förslutning och skyddar vinet från att tappa sin mouss.

Stoppa ned korken i flaskan och vik ned bygeln för att försluta flaskan. För att återöppna den - håll stadigt i korken, vik försiktigt upp bygeln och häll sedan upp ett härligt pärlande glas med prosecco!

Drickes
Alkoholhalt
11,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Prosecco är så mycket mer än billigt italienskt bubbel.

Tillsammnas med Motelvini så har återigen satt ihop en låda med det främsta som regionen har att erbjuda. Samtliga viner ingår i Montelvinis toppserie "Collezione Serenitatis" och är DOC (Denominazione di Origine Controllata) och DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) vilka är de två högsta klassificeringarna för vin i Italien.

 

Det är två viner från Asolo och en från Valdobbiadene som har den högsta klassficeringen DOCG och tre viner från Treviso som är klassificerade som DOC.

Alla sex vinerna visar upp en stor finess och elegans och slår hål på myten om att prosecco är enkla volymviner. I lådan medföljer en praktisk prosecco stopper.

I lådan medföljer praktisk prosecco stopper. Stoppern är perfekt för att bibehålla trycket i den öppnade flaskan och för att förhindra oönskade besök av getingar i flaskan när bubblet konsumeras utomhus under varma sommardagar.

Producenten

Montelvinis vineri ligger i lilla staden Venegazzù i hjärtat av Prosecco. Området har en egen DOCG; det lilla exklusiva Asolo DOCG. Asolo ligger mitt emellan Valdobiadene DOCG och Treviso DOCG och kallas också "staden med tusen horisonter" på grund av sitt vackra läge.

Familjen Serena har gjort vin i området sedan 1881 - de menar själva att deras filosofi är att hålla fast vid gamla traditioner samtidigt som man anammar ny teknik. 

http://www.montelvini.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du