Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Montelvini Prosecco Valdobbiadene Superiore DOCG Extra Dry
Våra kunder tycker

MontelviniProsecco Valdobbiadene Superiore DOCG Extra Dry

Italien, Veneto, 750 ml, 11%

Från Winefinders egen Presccoproducent Montelvini presenterar vi här en av deras toppcuvéer! Proseccoviner kommer i många olika stilar men de bästa anses vara de som kommer från DOCG-klassade byar där förutsättningarna är exceptionella. Druvorna till detta vin kommer från utvalda vingårdar i en av d···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Druvor

Glera

Smaknotering

Välbalanserade aromer av päron, vit persika, citrus, florala toner och mineral med pigga syror och ett avrundat avslut.

Drickes
2023-2025
Alkoholhalt
11%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
15 g/l

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
89p 89 p "Ett av de bästa Proseccovinerna vi provat."

"Det finns en bild av att all Prosecco smakar mer eller mindre sött av grönt smågodis och piggelin (glassen) - men det finns viner som går mot strömmen. Montelvinis Prosecco Valdobbiadene kommer från ett av de bästa underdistrikten för vinet och kommer packat med en ren fräsch druvig smak med inslag av citrus och mineral. Ja här finns en liten fruktsötma men den balanseras fint av syran: det här är helt klart ett av de bästa Proseccovinerna vi provat."

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Montelvinis vineri ligger i lilla staden Venegazzù i hjärtat av Prosecco. Området har en egen DOCG; det lilla exklusiva Asolo DOCG. Asolo ligger mitt emellan Valdobiadene DOCG och Treviso DOCG och kallas också "staden med tusen horisonter" på grund av sitt vackra läge.

Familjen Serena har gjort vin i området sedan 1881 - de menar själva att deras filosofi är att hålla fast vid gamla traditioner samtidigt som man anammar ny teknik. 

http://www.montelvini.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du