Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Montelvini Prosecco Rosé Brut 2020
Våra kunder tycker

MontelviniProsecco Rosé Brut 2020

Italien, Veneto, 750 ml, 11%

Montelvinis rosé prosecco som består av 85 procent Glera och 15 procent Pinot Nero. Druvorna skördas och vinifieras separat och blandas endast i det slutliga vinet. Mustet av vita druvorna erhålls genom en lätt pressning av Gleraklasarna. Musten klargörs sedan och jäses temperaturkontrollerat vid 17···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2020

Smaknotering

Härligt fruktig och blommig doft med toner av solmogen persika, röda bär och röda blommor. Moussen bjuder på fina små bubblor och en mjuk, generös och välbalanserad smakar av det som hittade i doften som följs upp med en eftersmak med en finstämd sälta och fin syra.

Drickes
2023-2025
Alkoholhalt
11%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
10 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Montelvinis vineri ligger i lilla staden Venegazzù i hjärtat av Prosecco. Området har en egen DOCG; det lilla exklusiva Asolo DOCG. Asolo ligger mitt emellan Valdobiadene DOCG och Treviso DOCG och kallas också "staden med tusen horisonter" på grund av sitt vackra läge.

Familjen Serena har gjort vin i området sedan 1881 - de menar själva att deras filosofi är att hålla fast vid gamla traditioner samtidigt som man anammar ny teknik. 

http://www.montelvini.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du