Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Masottina Prosecco Brut Treviso

Masottina Prosecco Brut Treviso

Italien, Veneto, 750 ml, 11%

Masottina Prosecco Brut Treviso är gjord på 100 procent av druvsorten glera som först fått kalljäsa på rostfria ståltankar och därefter fått en andra jäsning - också det på tankar (den så kallade charmat-metoden) för att göra vinet bubblande. Det har skapat ett mycket torrt, friskt och läskande fru ···

Styckvis

179:-

/flaska
Låda (6 st)

179:-

/flaska, totalt 1 074:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Milda ostar
  • Aperitif
  • Tapas och smårätter
Druvor

Glera

Smaknotering

En klassisk prosecco som kännetecknas av sin aromatiska, friska och fruktiga toner. Smaken är subtil med en ihållande mousse som balanseras upp av en frisk syra och aromatiska och fruktiga toner päron, nätmelon och lime.

Drickes
2021-2023
Alkoholhalt
11%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

Decanter
96 p "Very intense, deep nose with notes of pear, peach, elderflower and almond"

Very intense, deep nose with notes of pear, peach, elderflower and almond. This flows onto a mineral-drenched palate with touches of eucalyptus. Great length and depth of flavour. Classy!

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Masottina Prosecco Brut Treviso är gjord på 100 procent av druvsorten glera som först fått kalljäsa på rostfria ståltankar och därefter fått en andra jäsning - också det på tankar (den så kallade charmat-metoden) för att göra vinet bubblande. Det har skapat ett mycket torrt, friskt och läskande fruktigt vin.

Producenten

Masottina är et historiska varumärket grundat av familjen Dal Bianco 1946 i bland kullarna i Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore. Företaget grundades då farfar Epifanio förvärvade fastigheten Ai Palazzi i Gorgo al Monticano. Ett gods som bestående av 5 hektar vinodlingar och en bondgård. Det var under restaureringen av bondgården som man hittade en gammal inskription som löd ”CasaA Masottina”. I dag äger man 280 hektar vinodlingar som ägs och förvaltas av. Egendomen förvaltas idag under ledning av oenologen Adriano Dal Bianco med sina söner Federico - vice ordförande och Filippo – försäljningsdirektör och under sällskap av hans fru Franca, som samordnar administrationen och hans yngsta son Edoardo, ansvarig för företagets ledning och produktion.

https://www.masottina.it
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du