Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Montelvini Luna Storta Vino da Conversazione Pasito (halvliter)

Vad tyckte du?

Montelvini Luna Storta Vino da Conversazione Pasito (halvliter)

Italien, Veneto, 500 ml, 15%

Härligt sött vin gjort på torkade druvor - så kallad pasito. De nyskördade druvorna läggs på torkbord och när de torkar dunstar vätskan och lämnar kvar utsökt söta russinliknande druvor som man pressar de sista, nektarlika dropparna ur för att göra det söta vinet. Montelvini själva kallar detta vin ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Nektarsöt doft och smak med aromer av kanderad apelsin, mandel, ananas och honung. Den höga syran balanserar upp sötman och avslutas i en lång, fruktig eftersmak.

Drickes
2019-2024
Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
500 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
130 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Härligt sött vin gjort på torkade druvor - så kallad pasito. De nyskördade druvorna läggs på torkbord och när de torkar dunstar vätskan och lämnar kvar utsökt söta russinliknande druvor som man pressar de sista, nektarlika dropparna ur för att göra det söta vinet. Montelvini själva kallar detta vin "Vino da Conversazione", alltså "konversationsvin" men det passar även utmärkt till starka ostar (gärna mögelostar), anklever och smörbaserade bakverk och kakor.

Producenten

För första gången i Sverige är Winefinder glada att få presentera venetianska producenten Montelvini - eller "Ugglan" som vi kallar den på kontoret (på grund av den söta ugglan i logotypen som representerar områdets rika fågelliv). Vi upptäckte denna producent på vårt senaste besök på Italiens största vinmässa, Vinitaly. Montelvini's vineri ligger i lilla staden Venegazzù i hjärtat av Prosecco. Området har en egen DOCG; det lilla exklusiva Asolo DOCG. Asolo ligger mitt emellan Valdobiadene DOCG och Treviso DOCG och kallas också "staden med tusen horisonter" på grund av sitt vackra läge. Familjen Serena har gjort vin i området sedan 1881 - de menar själva att deras filosofi är att hålla fast vid gamla traditioner samtidigt som man anammar ny teknik. 

http://www.montelvini.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du