Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Montelvini FM 333 Prosecco Superiore Asolo DOCG 2020

MontelviniFM 333 Prosecco Superiore Asolo DOCG 2020

Italien, Veneto, 750 ml, 11,5%

Samspelet mellan vingårdens fantastiska jordmån och kvalitéten på dess druvor i kombination med en ny mousserande vinteknik, ledde till skapandet av en Asolo Prosecco Superiore DOCG, kallad FM333 FM betyder Fontana Masorin, namnet på vingården som ligger 333 meter över havet på Montello-kullen. Fak ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2020

Druvor

Glera

Smaknotering

Doften bjuder på aromatiska inslag Williams-päron gula äpplen och nyslaget gräs vilket kompletteras med blommiga inslag av blåregn och akacia. I munnen möts man av en mycket fina och ihållande mouss och en aromatiska och intensiv smak av det som levererades i doften plus inslag av papaya och ananas som ligger kvar länge i gommen.

Drickes
2022-2025
Alkoholhalt
11,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
9 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Samspelet mellan vingårdens fantastiska jordmån och kvalitéten på dess druvor i kombination med en ny mousserande vinteknik, ledde till skapandet av en Asolo Prosecco Superiore DOCG, kallad FM333

FM betyder Fontana Masorin, namnet på vingården som ligger 333 meter över havet på Montello-kullen. Faktum är att detta är den första Asolo Prosecco Superiore som produceras med glera-druvor som skördats från en enda vingård.

Montello-kullen är en riktigt unik plats. Marken är nästan röd eftersom den är rik på mineralelement medan klimatet är soligt, väl exponerat och med en fin temperaturvariation mellan dag och natt. Alla dessa aspekter ger vinet speciella särdrag och intensiva dofter.

När det gäller vinframställningsprocessen skördas druvorna manuellt när de har uppnått perfekt mognad, de genomgår sedan en mjuk pressning och av den resulterande musten används enbart den första pressdelen (som på italienska kallasn Mosto Fiore). Musten hålls efter pressningen vid en kontrollerad låg temperatur i ungefär en vecka för att efter det genomgå en kall vätsketillförselteknik, som gör att ett större antal aromatiska prekursorer kan extraheras från druvmassan.

Därefter klareras musten m.h.a. en kyld dekantering följt av en enda jäsning direkt i en autoklav. Denna metod skiljer sig från vad som normalt används och FM333 anses därför vara ett “Mousserande vin från must”. När jäsningen har avslutats görs en grocsepariering av jästresterna genom isobarisk dekantering medan den fina jästfällningen behålls för att låta vinet få större elegans och mjukhet.

Vid slutet av 6 månader lång process filtreras vinet och förbereds för buteljering.

Producenten

Montelvinis vineri ligger i lilla staden Venegazzù i hjärtat av Prosecco. Området har en egen DOCG; det lilla exklusiva Asolo DOCG. Asolo ligger mitt emellan Valdobiadene DOCG och Treviso DOCG och kallas också "staden med tusen horisonter" på grund av sitt vackra läge.

Familjen Serena har gjort vin i området sedan 1881 - de menar själva att deras filosofi är att hålla fast vid gamla traditioner samtidigt som man anammar ny teknik. 

http://www.montelvini.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du