Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tedeschi Capitel Tenda Soave Classico 2017

Vad tyckte du?

Tedeschi Capitel Tenda Soave Classico 2017

Italien, Valpolicella, 750 ml, 12,5%

Frisk soave från ett av de riktigt gamla Amarone-husen. Detta vin kommer från druvor skördade i det gamla originaldistriktet för Soave-viner: Monteforte d’Alpone. Jordmånen här består av vulkaniska lerjordar och rankornas snittålder är 20 år. Vinet består av 100% garganega som skördas i slutet av au ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Garganega

Smaknotering

Doften är ren och fruktig med aromer av mandel, äpplen, citrus och en lätt kryddighet. Kroppen är medelfyllig med en välbalanserad syra, varm frukt och en välbalanserad helhet.

Drickes
2019-2020
Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
2 g/l

Så tycker experterna

Livets Goda
90 p "En hygglig soave med edge och rustika drag är det."

"Maritimt med vegetal sälta tillsammans med mogen citrusfrukt, violblommighet, småsandig silkighet i det mineraliska samt bra krydda i finish som ger en fin punsh i snärten. Dock saknas lite frukt i efterspelet för att sätta pricken över i:et. Men en hygglig soave med edge och rustika drag är det."

Dina Viner
88 (++) p "Ett ungt, friskt vin med fräsch frukt, bra balans och inslag av äpple, persikor, pomelo, våt sten och mineraler."

"Ett ungt, friskt vin med fräsch frukt, bra balans och inslag av äpple, persikor, pomelo, våt sten och mineraler."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Frisk soave från ett av de riktigt gamla Amarone-husen. Detta vin kommer från druvor skördade i det gamla originaldistriktet för Soave-viner: Monteforte d’Alpone. Jordmånen här består av vulkaniska lerjordar och rankornas snittålder är 20 år. Vinet består av 100% garganega som skördas i slutet av augusti och början av september. Druvorna pressas, får en snabb skalmaceration och genomgår malolaktisk jäsning. Vinet lagras därefter i fyra månader på ståltankar innan det buteljeras. Denna klassiska Soave passar fint som aperitif eller till fisk och skaldjur.

Producenten

Mitt i den stora amaronehysteri som råder med nystartade firmor, framtagna specialmärken, dubiösa tillverkningsmetoder och prispress finns det ett fåtal riktigt gamla amaronefamiljer som står för trygghet, tradition och seriositet. Familjen Tedeschi - med sin 400 år långa historia i Veneto - är en av dessa familjer. Med noggrannhet, precision och respekt för det traditionella har man tagit företagit in i framtiden.


http://www.tedeschiwines.com/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du