Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tenuta San Leonardo Villa Gresti IGT 2006

Vad tyckte du?

Tenuta San Leonardo Villa Gresti IGT 2006

Italien, Trentino- Alto Adige, 750 ml, 13,5%

Druvorna plockas för hand, i slutet av september, och sorteras noggrant. Efter avstjälkning och krossning får musten kallmacerera och jäsa i cementtankar. Vinet lagras sedan i 225-liters ekfat i 12-14 månader. DRUVOR  90% merlot och 10% carmenere.  Vinet kan drickas nu men vinner på en tids lagrin ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2006

Druvor

Merlot, Carmenère

Smaknotering

Doften är intensivt kryddig och fruktig med inslag av mörka körbär och hallon, vitpeppar och örter, tobak och matjord. Smaken är medelfyllig och bärfruktig med friska syror och diskret fatton, inslag av körsbär, vinbär och lingon, peppar och örter.

Drickes
2012-2016
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

Wow! Härligt att italienarna fortfarande kan göra vin på Bordeaux-druvor utan att det blir kliché-aktig ”lyx” och själlöst. Riktigt gott, det finns inte många Merlot-viner i världen som är bättre än detta.

Arvid Rosengren
Världens bäste sommelier 2016

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet passar bra till kraftiga, gärna feta, rätter av fläsk eller fågel samt till nötkött, vilt eller lamm. För recept klicka på länkarna nedan.

Vinet

Druvorna plockas för hand, i slutet av september, och sorteras noggrant. Efter avstjälkning och krossning får musten kallmacerera och jäsa i cementtankar. Vinet lagras sedan i 225-liters ekfat i 12-14 månader. DRUVOR  90% merlot och 10% carmenere.  Vinet kan drickas nu men vinner på en tids lagring.

Producenten

När du besöker Trentino är Tenuta San Leonardo, som beskrivs av Gambero Rosso som en av de Femtio vingårdar som förändrade Italien, är det omöjligt att inte bli fascinerad av dess blotta skönhet. Tenuta San Leonardo ligger halvvägs mellan Verona och Trento, med Dolomiterna som en imponerande bakgrund till sitt hisnande landskap. De kärleksfullt skötta 300 hektaren inkluderar välklippta gräsmattor, parker, en fantastisk villa, ett museum, den ursprungliga romerska vägen till Österrike och en källare som kan konkurrera med vilket Bordeauxslott som helst. Jämförelserna med Bordeaux slutar inte där, för vinet kan lätt jämföras med en Cru Classé från vänstra stranden. Men det är inget försäkringsbolag som äger slottet. Man skulle behöva skriva en bok om egendomens historia för att göra den rättvisa. Detta eftersom San Leonardo har varit med om några extraordinära händelser. Historien om fastigheten går tillbaka 1400-talet när en grupp fångar från Trentino, fångas av den frankiska armén, uppförde ett kapell i närheten tillägnat skyddshelgonet för fångar, Sankt Leonard efter frisläppandet. Under första världskriget var det här som Österrike gjorde en formell begäran om en vapenvila och under andra världskriget, var familjens villa högkvarter för kontraspionaget inom det tyska överkommandot. Det var inte förrän Carlo Guerrieri Gonzaga tog över egendomen på 1970-talet som San Leonardo började göra vitikultuirell historia. Efter hans omfattande erfarenhet från Frankrike och Tenuta San Guido i Bolgheri, kom Carlo att omplantera vingårdarna som skulle bli en klassiker, int ebara i Trentino utan även i Italien. 
http://www.sanleonardo.it/