Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tenuta San Leonardo Villa Gresti IGT 2006

Vad tyckte du?

Tenuta San Leonardo Villa Gresti IGT 2006

Italien, Trentino- Alto Adige, 750 ml, 13,5%

Djupt rubinröd. Intensivt kryddig och fruktigt frisk doft med inslag av mörka körbär och hallon, vitpeppar och örter, tobak och jord. Medelfyllig, rikt bärfruktig smak med strålande friska syror och diskret fatton, inslag av körsbär, vinbär och lingon, peppar och örter. Ytterst välgjord och elegan ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2006

Druvor

Merlot, Carmenère

Smaknotering

Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Den här typen av smakrika viner kräver mat med kraft. Gärna mörkt kött och vilt, och helst serverat med mörka vinsåser och smakrika tillbehör som råstekta rotfrukter och svamp. Bra till kraftiga höstgrytor. Vinets aromer gifter sig fint tillsammans med sydfranska örter och vitlök. Vinner på att slås upp i karaff innan servering. Välj gärna ett glas med stor kupa för bästa behållning av vinets stora doft.

Vinet

Vinet

Djupt rubinröd. Intensivt kryddig och fruktigt frisk doft med inslag av mörka körbär och hallon, vitpeppar och örter, tobak och jord. Medelfyllig, rikt bärfruktig smak med strålande friska syror och diskret fatton, inslag av körsbär, vinbär och lingon, peppar och örter. Ytterst välgjord och elegant.
GASTRONOMI Lammentrecôte, lammkorv kryddad med mejram, inlagda röda och gula betor samt en rökt lammsky.
APPELLATION Trentino, Alto-Adoge, italien
Denna region har tack vare ett antal mycket proffsiga och välskötta kooperativ sett till att utvecklas till en av de mest intressanta områdena i Italien. Idag har även många privata odlare hängt på trenden och satsar på hög kvalitet. Roliga inhemska druvsorter (såsom tex Lagrein, Schiava, Gewürztraminer, Moscato Rosa), välskötta vingårdar och mycket pengar nedlagt i den senaste vinifieringsutrustningen. Vad man kanske inte tänker på är att övervägande delen tillverkade viner är röda - ofta lätta på gränsen till rosé. Några producenter tillverkar dock rött vin (framför allt Lagrein) från extra varma lägen som ger häpnadsväckande fruktiga och syltiga viner. De vita vinerna utmärks av en härlig spänst med mycket friska och rena smaker.
DRUVOR  90 Merlot 10 Carmenère  
Av denna druva får man viner med bra färg samt rund och relativt fyllig smak. Kan ge viss fyllighet. Mycket viktig i Bordeaux där den ofta blandas i viner för att minska strävheten och få vinet att mogna snabbare. Merlot är herre på täppan i St Emilion och Pomerol, där den är ”ansiktet” bakom några av världens dyraste viner! Merlot blommar tidigt, är tunnskalig, har låg garvsyra, utvecklas tidigare än exempelvis Cabernet. Druvan ökar sin areal runt om i världen, dels som varietal och dels som blanddruva. Merlot-druvan har blivit mycket populär bl.a. i Chile. Merlot betyder ”liten koltrast” på bordeauxdialekt! 

Producenten

När du besöker Trentino är Tenuta San Leonardo, som beskrivs av Gambero Rosso som en av de "Femtio vingårdar som förändrade Italien", är det omöjligt att inte bli fascinerad av dess blotta skönhet. Tenuta San Leonardo ligger halvvägs mellan Verona och Trento, med Dolomiterna som en imponerande bakgrund till sitt hisnande landskap. De kärleksfullt skötta 300 hektaren inkluderar välklippta gräsmattor, parker, en fantastisk villa, ett museum, den ursprungliga romerska vägen till Österrike och en källare som kan konkurrera med vilket Bordeauxslott som helst. Jämförelserna med Bordeaux slutar inte där, för vinet kan lätt jämföras med en Cru Classé från vänstra stranden. Men det är inget försäkringsbolag som äger slottet. Man skulle behöva skriva en bok om egendomens historia för att göra den rättvisa. Detta eftersom San Leonardo har varit med om några extraordinära händelser. Historien om fastigheten går tillbaka 1400-talet när en grupp fångar från Trentino, fångas av den frankiska armén, uppförde ett kapell i närheten tillägnat skyddshelgonet för fångar, Sankt Leonard efter frisläppandet. Under första världskriget var det här som Österrike gjorde en formell begäran om en vapenvila och under andra världskriget, var familjens villa högkvarter för kontraspionaget inom det tyska överkommandot. Det var inte förrän Carlo Guerrieri Gonzaga tog över egendomen på 1970-talet som San Leonardo började göra vitikultuirell historia. Efter hans omfattande erfarenhet från Frankrike och Tenuta San Guido i Bolgheri, kom Carlo att omplantera vingårdarna som skulle bli en klassiker, int ebara i Trentino utan även i Italien. Blandningen har varit oförändrat sedan debuten årgång 1982, och är 60% Cabernet Sauvignon, 30% Cabernet Franc och 10% Merlot, utvalda från de bästa barriquerna och bara gjort under de bästa årgångarna.

Producenten

När du besöker Trentino är Tenuta San Leonardo, som beskrivs av Gambero Rosso som en av de Femtio vingårdar som förändrade Italien, är det omöjligt att inte bli fascinerad av dess blotta skönhet. Tenuta San Leonardo ligger halvvägs mellan Verona och Trento, med Dolomiterna som en imponerande bakgrund till sitt hisnande landskap. De kärleksfullt skötta 300 hektaren inkluderar välklippta gräsmattor, parker, en fantastisk villa, ett museum, den ursprungliga romerska vägen till Österrike och en källare som kan konkurrera med vilket Bordeauxslott som helst. Jämförelserna med Bordeaux slutar inte där, för vinet kan lätt jämföras med en Cru Classé från vänstra stranden. Men det är inget försäkringsbolag som äger slottet. Man skulle behöva skriva en bok om egendomens historia för att göra den rättvisa. Detta eftersom San Leonardo har varit med om några extraordinära händelser. Historien om fastigheten går tillbaka 1400-talet när en grupp fångar från Trentino, fångas av den frankiska armén, uppförde ett kapell i närheten tillägnat skyddshelgonet för fångar, Sankt Leonard efter frisläppandet. Under första världskriget var det här som Österrike gjorde en formell begäran om en vapenvila och under andra världskriget, var familjens villa högkvarter för kontraspionaget inom det tyska överkommandot. Det var inte förrän Carlo Guerrieri Gonzaga tog över egendomen på 1970-talet som San Leonardo började göra vitikultuirell historia. Efter hans omfattande erfarenhet från Frankrike och Tenuta San Guido i Bolgheri, kom Carlo att omplantera vingårdarna som skulle bli en klassiker, int ebara i Trentino utan även i Italien. 
http://www.sanleonardo.it/