Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tua Rita TR Rosso Toscana 2015

Tua Rita TR Rosso Toscana 2015

Italien, Toscana, 750 ml, 14%

TR Rosso är Tua Ritas instegsvin och består av en blend på 80% merlot och 20% alicante bouschet. Druvorna vinifieras på en ståltank och lagras därefter på en blandning av ståltank och ekfat under några månader vilket ger ett charmigt, relativt fruktig och mjukt vin att njutas till pasta eller pizza. ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2015

Druvor

Merlot, Alicante Bouschet

Smaknotering

Ungdomligt fruktig med inslag av plommon, mogna körsbär, örtkryddor och choklad. Toner av röda bär blandas med örtkryddor och mörkare toner av både choklad och rostat kaffe. 

Drickes
2021-2022
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

TR Rosso är Tua Ritas instegsvin och består av en blend på 80% merlot och 20% alicante bouschet. Druvorna vinifieras på en ståltank och lagras därefter på en blandning av ståltank och ekfat under några månader vilket ger ett charmigt, relativt fruktig och mjukt vin att njutas till pasta eller pizza.

Producenten

Om det är ett hus som kan skryta med att spotta ut supertoskanska toppviner gång efter annan så är det Tua Rita, som har bland sina världsklass viner gör Redigaffi, Syrah, Giusto di Notri. Du kan förvänta sig att producenten bakom Redigaffi, en av världens mest berömda Merloter utför magiskt hantverk med dessa mycket eftertraktade viner i en miljö som kompletterar vinets prestigefyllda rykte. Man kan förvänta sig en viss doft av storhet, något reserverad majestätisk känsla. I själva verket är egendomen relativt blygsam och anspråkslös. Utan tvekan ett uttryck som förstärks av den medeltida staden Suvereto, den stad där Tua Rita är belägen. Egendomen, som ligger i Suvereto söder om Bolgheri och nära den toskanska kusten, grundades 1984 av Rita Tua och Virgilio Bisti, som hade sett att här fanns en uppenbar potential för produktion av vin. Från allra första början, planterade fält med internationella druvsorter som Merlot, Cabernet Sauvignon och Syrah. Det oenologiska arbetet kommer från den allestädes närvarande konsult Stefano Chioccioli vars mantra är typiskt minskning minskning minskning - av skörden och därmed hyper-koncentrerade viner. Terroiren runt Bolgheri säkerställer också en frisk och upprätthållen mineralitet. Höga betyg för Tua Rita, år efter år. Tua Rita fick magiska 100 poäng av både Wine Advocate och Wine Spectator. Även på hemmaplan ger Gambero Rosso normalt tre glas. Det är främst för den numer legendariska Redigaffi men även Tua Rita Merlot och Bordeaux-blandade Guisto di Notri fått uppmärksamhet. För ’önofilen’ är alla viner från egendomen, värda att studera närmare.
http://www.tuarita.it/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du