Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tenuta di Argiano Solengo  2017

Vad tyckte du?

Tenuta di Argiano Solengo 2017

Italien, Toscana, 750 ml, 14,5%

Solengo är ett kultvin i Toscan och har sedan länge haft en särskild plats i hjärtat hos världens elit av vinkritiker. Man har också lyckast väldig väl i de senaste årgångarna och 2017 är inget undantag.  Vinet är gjort på 50 % cabernet sauvignon, 20% merlot, 20 % syrah, 10 % petit verdot och har ···

Styckvis

449:-

/flaska
Låda (6 st)

449:-

/flaska, totalt 2 694:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
Årgång

2017

Druvor

Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Syrah

Smaknotering

Intesiv, inbjundande doft av mörka bär, svarta vinbär, viol och fat (vanilj). Smaken är fyllig och generös men balanseras fint av en frisk syra och mjuka men tydliga tanniner.   

Drickes
2020-2022
Alkoholhalt
14,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

James Suckling
94-95 p "Shows class in this vintage"

A focused and tight red with a currant, blackberry and mineral character. Medium to full body with tight and pretty tannins. Shows class in this vintage."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Solengo är ett kultvin i Toscan och har sedan länge haft en särskild plats i hjärtat hos världens elit av vinkritiker. Man har också lyckast väldig väl i de senaste årgångarna och 2017 är inget undantag. 


Vinet är gjort på 50 % cabernet sauvignon, 20% merlot, 20 % syrah, 10 % petit verdot och har legat 17 månader på franska ekfat.

Producenten

Tenuta di Argiano är en av Toscanas stora gamla majestätiska vingårdar. Slottet byggdes i renässansstil 1581-1596 och det har odlats vin i slottets områden sedan dess. 1992 övertog grevinnan Noemia Marone Cinzano driften av vingården och revolutionerade kvaliteten tillsammans med Sassicaias legendariske oenolog, Giacomo Tachis. Tillsammans förbättrade de kvaliteten på Brunellovinerna och skapade Supertoskanare som t ex Solengo , idag en av Italiens ikonviner. Argiano är en bland bara 22 italienska vingårdar som har tagit sig genom Robert Parkers nålsöga i boken The Worlds Greatest Wine Estates . Argiano har också samlat på sig Gambero Rossos eftertraktade 3 glas flera gånger, och fina betyg från världens ledande vintidskrifter som WineSpectator och Decanter.  I februari 2013 sålde Noemia Marone Cinzano Argiano till en grupp internationella investerare. Det nuvarande vinframställningsteamet kommer att fortsätta som förut.
http://www.argiano.net/?lang=en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du