Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Frescobaldi Chianti Castiglioni DOCG 2016

Vad tyckte du?

Frescobaldi Chianti Castiglioni DOCG 2016

Italien, Toscana, 750 ml, 13%

  Klassiska Frescobaldi från Toskana i en något oklassisk tappning - här har man tillsatt merlot till blenden med sangiovese. Vinet är lagrat i 6 månader på rostfria ståltankar där man använt sig av micro oxygenation för att tillföra syre under jäsningen. Resultatet är ett yppigt fruktigt vin som m ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Merlot, Sangiovese

Smaknotering

Inbjudande doft med toner av söt körsbärsfrukt, lite tobak och fat. Mycket sval och elegant smak som tillsammans med en fin struktur, välmaskerade men mjuka tanniner med bra grepp och medelfyllig kropp i fin balans. Lång, fruktig och örtig eftersmak.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

 

Klassiska Frescobaldi från Toskana i en något oklassisk tappning - här har man tillsatt merlot till blenden med sangiovese. Vinet är lagrat i 6 månader på rostfria ståltankar där man använt sig av micro oxygenation för att tillföra syre under jäsningen. Resultatet är ett yppigt fruktigt vin som matchas väl ihop med det italienska köket.

Producenten

Huset grundades år 1300 och kvarstår i samma familjs ägo ända fram tills idag. Numera sköter de tre bröderna Frescobaldi - Vittorio, Leonardo och Ferdinando - driften. Frescobaldi är en ledande producent av Chianti Rufina med det exklusiva Montesodi-vinet som husets flaggskepp. Ett av Italiens största familjeägda vinhus som även äger huset Castelgiocondo i Montalcino. De förfogar över 5 000 hektar varav 1 200 är uppodlade med druvor, spridda över 7 egendomar. Med sin breda portfölj av IGT-, DOC- och DOCG-viner så exporterar man med stor framgång till över 65 länder.

http://www.frescobaldi.it/