Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Isole e Olena Cepparello 2015

Vad tyckte du?

Isole e Olena Cepparello 2015

Italien, Toscana, 750 ml, 14%

Cepparello är Isole e Olenas flaggskepp och gjort på 100 procent sangiovese som lagras i franska barriquer. Vinet var inte den första ”supertoscanaren” men väl en av de första efter Sassicaia och Tignanello när vinet introducerades 1980. Supertoscanarna var viner som gjordes utanför de förr så rigi ···

Styckvis

689:-

/flaska
Låda (6 st)

689:-

/flaska, totalt 4 134:-
Årgång

2015

Druvor

Sangiovese

Smaknotering

Doften är oerhört intensiv och imponerande komplex med fina nyanser av skogsbär och vilda rosor. Smaken är fyllig, men ren fin frukt och mjuka tanninerna i en lång eftersmak.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1-2 timmar

Så tycker experterna

James Suckling
96 p "The sangiovese character really springs out of the glass. "

Shows lots of black cherries, cranberry tea, caramelized orange peel, roasted herbs and citrus peel. Full- bodied with ripe and quite round tannins that frame layers of cherries. Bright and fresh, yet rich and long at the same time. The sangiovese character really springs out of the glass. Drink in 2020.

WineAdvocate
95 p "here is no doubting the enormous potential of its aging trajectory."

"The 2015 Cepparello is not immediately accessible. Indeed, the wine took some time to open, and I kept going back to my sample bottle throughout the afternoon at different intervals to check on its progress. There is no doubting the enormous potential of its aging trajectory nor the considerable depth of fruit in its current youthful state. However, all those aromatic elements of fruit, spice, tar, tobacco and grilled herb still need to find harmony before they sing in chorus. The mouthfeel is chiseled and tight, and this is where you really sense the potential of its longevity. Some 42,000 bottles were made. This wine is aged in mostly French oak, with 5% American oak."

WineSpectator
93 p "Ripe, offering black cherry, plum and floral aromas and flavors, this red is harmonious and lush"

Ripe, offering black cherry, plum and floral aromas and flavors, this red is harmonious and lush. Shows accents of earth, mineral and tobacco, and the tannins meld together nicely. Finishes with a touch of sweet spice. Sangiovese. Drink now through 2028.-B.S.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Cepparello är Isole e Olenas flaggskepp och gjort på 100 procent sangiovese som lagras i franska barriquer.

Vinet var inte den första ”supertoscanaren” men väl en av de första efter Sassicaia och Tignanello när vinet introducerades 1980. Supertoscanarna var viner som gjordes utanför de förr så rigida bestämmelserna för exempelvis Chianti Classico som gjorde att några av de bästa producenterna valde att nedklassificera sina viner till ”vanliga” bordsviner. Idag är Cepparello utan tvekan en av de bästa rena sangiovesevinerna (klassad som en IGT eller IGP) från området med otaliga ”tre-glasare” (högsta betyget) i italienska vinbibeln Gambero Rosso.

Producenten

Fattorie di Isole e Olena drivs i dag av energiska och eftertänksamma Paolo di Marchi, som efter Italienska förhållanden är väldigt internationell i sin vitikultur och vinifikation. Efter avslutad önologiutbildning vid universitetet i Torino har han knutit nära kontakter med universiteten i Montpellier, Beaune, Geisenheim och Davis i California. Paolo di Marchi är en typisk världsmedborgare, han söker ständigt nya kontakter och kompetens. Paolo di Marchis började med förändringarna 1976. Målet var att skapa en modern egendom i en region som vid denna tidpunkt var nerkörd vad gäller rykte och kvalitetsförståelse.