Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Mazzei Castello Fonterutoli Gran Selezione 2013

Vad tyckte du?

Mazzei Castello Fonterutoli Gran Selezione 2013

Italien, Toscana, 750 ml, 13,5%

Druvorna har jäst och macererat i rostfria ståltankar. Jäsningen skedde vid en temperatur på 26 - 28°C  och macereringen pågick i 15-18 dagar. Regelbunden nedtryckning av skalmassan istället för överpumpning genomfördes under hela macereringen. Varje vingårdsläge är vinifierat separat. Efter avsluta ···

Styckvis

279:-

/flaskaOrd. pris 315:-
Låda (6 st)

279:-

/flaska, totalt 1 674:- Ord. pris 1 890:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
Årgång

2013

Druvor

Sangiovese

Smaknotering

Nyansrik, elegant, kryddig doft med inslag av mörka körsbär, rostade fat, choklad, plommon och kaffe. Smakrikt, nyanserat, komplext vin i stram stil med inslag av mörka bär, rostade fat, kryddor, choklad, kaffe och tobak. Lång, komplex eftersmak.

Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
3 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvorna har jäst och macererat i rostfria ståltankar. Jäsningen skedde vid en temperatur på 26 - 28°C  och macereringen pågick i 15-18 dagar. Regelbunden nedtryckning av skalmassan istället för överpumpning genomfördes under hela macereringen. Varje vingårdsläge är vinifierat separat. Efter avslutad jäsning flyttades vinet över till ekfat där det också genomgick malolaktisk jäsning.

Vinet har lagrats i 20 månader på franska 225 och 500 liter stora ekfat, varav 60% nya.