Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Mazzei Castello Fonterutoli Gran Selezione 2013

Vad tyckte du?

Mazzei Castello Fonterutoli Gran Selezione 2013

Italien, Toscana, 750 ml, 13,5%

Druvorna har jäst och macererat i rostfria ståltankar. Jäsningen skedde vid en temperatur på 26 - 28°C  och macereringen pågick i 15-18 dagar. Regelbunden nedtryckning av skalmassan istället för överpumpning genomfördes under hela macereringen. Varje vingårdsläge är vinifierat separat. Efter avsluta ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2013

Druvor

Sangiovese

Smaknotering

Nyansrik, elegant, kryddig doft med inslag av mörka körsbär, rostade fat, choklad, plommon och kaffe. Smakrikt, nyanserat, komplext vin i stram stil med inslag av mörka bär, rostade fat, kryddor, choklad, kaffe och tobak. Lång, komplex eftersmak.

Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
3 g/l

Så tycker experterna

WineSpectator
95 p "Bracing acidity and dense, muscular tannins"

An essence of sweet cherry grounds the surrounding flavors of leather, iron, spice and tobacco in this firm red, which remains vibrant and refined. Bracing acidity and dense, muscular tannins play out on the long finish. Drink now through 2028.

WineAdvocate
94 p "An exceptionally balanced and smooth red wine."

The 2013 Chianti Classico Gran Selezione Castello Fonterutoli is an exceptionally balanced and smooth red wine that is the result of a complicated fruit-blending process. Some 36 biotypes of Sangiovese are used in the mix and are harvested from 120 single vineyard parcels with primarily Alberese and Galestro limestone soils. It is made from 92% Sangiovese, and 8% Malvasia Nera and Colorino. The bouquet offers bold cherry and plum with spice and soft tobacco.

James Suckling
92 p "Full body, rich and flavorful."

Plenty of new wood overlaying the ripe fruit and spice on the nose. Full body, rich and flavorful with lots of vanilla and berry character. A little less new wood would be more pleasing to me but I like the wine´s energy all the same.

Decanter
92 p "Deep, earthy and vivacious red fruits"

Deep, earthy and vivacious red fruits in an exuberant, forthcoming style, with brassy oak. The fruit strides out, acidic, uncompromising and tannin-booted.

WineEnthusiast
91 p "Racy acidity and austere, fine-grained tannins provide balance and support."

Aromas of French oak, vanilla, exotic spice and espresso follow over to the medium-bodied, linear palate along with cranberry, licorice, chopped mint and coconut. Racy acidity and austere, fine-grained tannins provide balance and support. Drink 2019–2028.

Vinous
91 p "There is terrific depth to the sweet red cherry and pomegranate fruit."

The 2013 Chianti Classico Gran Selezione Castello Fonterutoli is a wine of power, volume and textural intensity, done in an especially racy, flamboyant style. There is terrific depth to the sweet red cherry and pomegranate fruit. At the same time, the oak is in my view a bit overdone. My impression is that the Gran Selezione could be a meaningfully better wine.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvorna har jäst och macererat i rostfria ståltankar. Jäsningen skedde vid en temperatur på 26 - 28°C  och macereringen pågick i 15-18 dagar. Regelbunden nedtryckning av skalmassan istället för överpumpning genomfördes under hela macereringen. Varje vingårdsläge är vinifierat separat. Efter avslutad jäsning flyttades vinet över till ekfat där det också genomgick malolaktisk jäsning.

Vinet har lagrats i 20 månader på franska 225 och 500 liter stora ekfat, varav 60% nya.