Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tenuta di Petrolo Boggina C 2016

Vad tyckte du?

Tenuta di Petrolo Boggina C 2016

Italien, Toscana, 750 ml, 14%

Boggina var från början Luca Sanjusts "hemliga" vin som producerades för att ha som eget husvin att bjuda familj och vänner. Numera ha vinerna uppnått kultstatus. "C" i namnet står för Classic. Boggina C görs på 100 sangiovesedruvor från utvalda vingårdslägen med mycket gamla vinstockar som ger djup ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Sangiovese

Smaknotering

  Doften bjuder på tydliga syrahtoner av mörk frukt, blå blommor, charkuterier, peppar, färska örter och lite rökighet. Smaken är djup, balanserad mineraldriven med ett långt och lite sötkryddigt avslut.

Drickes
2019-2031
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
96 p "A single-vineyard wine with soul."

"This is so focused and precise with fantastic depth and beauty. A pure definition of sangiovese. Full-bodied, tight and refined. Yet, full of strength and length. Succulent, too. A single-vineyard wine with soul."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

2/5451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Boggina var från början Luca Sanjusts "hemliga" vin som producerades för att ha som eget husvin att bjuda familj och vänner. Numera ha vinerna uppnått kultstatus. "C" i namnet står för Classic. Boggina C görs på 100 sangiovesedruvor från utvalda vingårdslägen med mycket gamla vinstockar som ger djupa, mörka och komplexa viner som förtjänar några års lagring innan de når sin fulla potential. Till skillnad mot Boggina A, som lagras på amfora, lagras Boggina C i 16-18 månader på franska 40 hl-ekfat. 

Producenten

Denna egendom är en av de mest hyllade i dagens Toscana. Under den karismatiske ägaren, Luca Sanjusts och hans mor Lucia Sanjust Bazzochis ledning, har man sedan mitten av nittiotalet uppnått fantastiska resultat och vingården har fått ett genombrott bland internationella vinkritiker som James Suckling, Wine Spectator och Robert Parker. 

Luca Sanjust är bördig ur en gammal italiensk adelsfamilj med rötter tillbaka till hertigarna av Sicilien år 1200.  Men Tenuta Petrolo har varit i Sanjusts/Bazzochis ägo sedan 1940-talet. Egendomen är otroligt vackert belägen ca. 40 km syd om  Siena i ett kuperat område, som domineras av ett imponerande slottstorn från etruskisk tid, dvs. innan romarna erövrade denna del av Italien, som kallas Galatrona. Det har sedan byggts om av romarna och under renässansen. Ursprungligen var det tillflyktsort för invånarna i krigstid.

Tidigare låg egendomens fokus på att producera vanlig Chianti, men när Luca Sanjust övertog ansvaret för driften insåg han tidigt att egendomen hade enastående mikroklimat och en unik terroir. Särskilt hög höjd i merlotvingårdarna vid foten av det gamla slottstornet är verkligen exceptionella och ger druvor för Galatrona som många granskare utan tvekan jämför med Pomerols stora viner som Eglise Clinet, Le Pin och Petrus. Jordstudier har också visat att det finns många likheter med terroiren i Pomerol.

Förutom prestigevinet Galatrona gör man också bland annat den mycket prisvärda Torrione.

http://www.petrolo.it
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du