Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Tenuta di Petrolo Boggina B 2016

Vad tyckte du?

Tenuta di Petrolo Boggina B 2016

Italien, Toscana, 750 ml, 14%

  Första årgången av superhyllade Bòggina B (Bianco) gjordes 2014 och har sedan dess fått mer och mer kritikerros sedan dess. James Suckling beskriver det som ”Toskanas coolaste vita vin”. Vinet består av 100% trebbiano från vingården Boggina. Vinet skapades för att belysa de exceptionella förhålla ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Trebbiano

Smaknotering

  Ett mycket elegant och välgjort vin där alla komponenter är i balans - från fruktkoncentration till fatintegration. Vinet har en mjuk och krämig textur och en mycket fin syra. Eftersmaken har en trevlig bitterhet i sig som ger vinet edge och personlighet. Ett måste för den vinintresserade som ännu inte provat!

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

James Suckling
97 p "This remains one of the coolest whites in Tuscany."

This remains one of the coolest whites in Tuscany with a mineral, apple, and light flint aroma and flavor profile. Full-bodied, tight and focused with a beautiful finish of bright acidity and a stone, creamy texture. Made with Lucien Le Moine from Burgundy.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

 

Första årgången av superhyllade Bòggina B (Bianco) gjordes 2014 och har sedan dess fått mer och mer kritikerros sedan dess. James Suckling beskriver det som ”Toskanas coolaste vita vin”. Vinet består av 100% trebbiano från vingården Boggina. Vinet skapades för att belysa de exceptionella förhållandena på gården och som en hyllning till trebbiano som odlats i områden sedan mannaminne. Bòggina B uppstod i ett möte mellan burgundiska superproducenten Lucien Le Moine (Mounir Souma) som varit en stöttepelare i processen. Druvorna vinifieras i franska barriquer och tonneaux som valuta ut av Lucien Le Moine. Vinet får ligga med sin jästfällning i 2 års tid. Vinet är ett måste att smaka eftersom det representerar riktigt högklassigt vitt vin från Italien från inhemska druvsorter men tillgången är försvinnande liten - den årliga produktionen är blott 500 flaskor och 50 magnum.Producenten

Denna egendom är en av de mest hyllade i dagens Toscana. Under den karismatiske ägaren, Luca Sanjusts och hans mor Lucia Sanjust Bazzochis ledning, har man sedan mitten av nittiotalet uppnått fantastiska resultat och vingården har fått ett genombrott bland internationella vinkritiker som James Suckling, Wine Spectator och Robert Parker. 

Luca Sanjust är bördig ur en gammal italiensk adelsfamilj med rötter tillbaka till hertigarna av Sicilien år 1200.  Men Tenuta Petrolo har varit i Sanjusts/Bazzochis ägo sedan 1940-talet. Egendomen är otroligt vackert belägen ca. 40 km syd om  Siena i ett kuperat område, som domineras av ett imponerande slottstorn från etruskisk tid, dvs. innan romarna erövrade denna del av Italien, som kallas Galatrona. Det har sedan byggts om av romarna och under renässansen. Ursprungligen var det tillflyktsort för invånarna i krigstid.

Tidigare låg egendomens fokus på att producera vanlig Chianti, men när Luca Sanjust övertog ansvaret för driften insåg han tidigt att egendomen hade enastående mikroklimat och en unik terroir. Särskilt hög höjd i merlotvingårdarna vid foten av det gamla slottstornet är verkligen exceptionella och ger druvor för Galatrona som många granskare utan tvekan jämför med Pomerols stora viner som Eglise Clinet, Le Pin och Petrus. Jordstudier har också visat att det finns många likheter med terroiren i Pomerol.

Förutom prestigevinet Galatrona gör man också bland annat den mycket prisvärda Torrione.

http://www.petrolo.it