Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Cusumano Insolia 2019
Våra kunder tycker

CusumanoInsolia 2019

Italien, Sicilia, 750 ml, 13%

Vinet är gjort på 100 procent insolia - en grön druvsort som förr var vanlig i Siciliens söta Marsalavin men som nu allt oftare görs i en torr och friskt krispig variant. Vinet är kallmacererat tillsammans med skalen och sedan jäst och lagrats på ståltankar. Det har skapat ett mycket friskt vin med ···

Styckvis

129 kr

/flaskaOrd. pris 149 kr
Låda (6 st)

774 kr

Ord. pris 894 kr
Årgång

2019

Druvor

Inzolia

Smaknotering

Doften är ung och mjuk med inslag av exotiska frukter, päron och äpplen. Smaken är ung och lite kryddig med inslag av päron, annanas och äpplen, mineraler och vinet har fin eftersmak.

Drickes
2023-2025
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Lufta vinet
30 minuter

Så tycker experterna

James Suckling
91p 91 p "An attractive white with sliced-apple, lemon and mineral aromas"

An attractive white with sliced-apple, lemon and mineral aromas. Some stone. It’s medium-to full-bodied with pretty fruit and a bright finish. Drink now.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinet är gjort på 100 procent insolia - en grön druvsort som förr var vanlig i Siciliens söta Marsalavin men som nu allt oftare görs i en torr och friskt krispig variant. Vinet är kallmacererat tillsammans med skalen och sedan jäst och lagrats på ståltankar. Det har skapat ett mycket friskt vin med en angenäm bitterhet i eftersmaken.

Producenten

Vingården Cusumano är imponerade 502 hektar stor och breder ut sig runt Palermo. Företaget har utvecklats enormt de senaste åren när bröderna Alberto och Diego tog över vingården efter deras far.De har en gedigen kunskap om vinproduktion och har gjort stora investeringar i modern vinteknik för att kunna expandera sin produktion till det dubbla. Idag odlar man inhemska druvor men också klassiska druvor som t. ex. cabernet sauvignon och merlot. Vissa växtplatser ligger 700 meter över havet och man investerar även i nya marker för att utvidga produktionen som idag är ca 3 miljoner liter. Produktionen en till stor del högkvalitativa bordsviner men man gör också riktiga toppviner, som Noá, som är deras flaggskepp idag. Vinet är en blandning på nero d'avola merlot och cabernet sauvignon.  Vingårdens växtplatser är följande: Ficuzza 189 hektar, Presti e Pegni 70, San Giacomo 140 hektar, Milioto 3 hektar, Monte Pietroso 30 hektar, Monreale Marchesa 50 hektar och Buonivini 20 hektar. Samtliga växtplatser ligger runt Palermo.
http://cusumano.it/en/vineyards/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du