Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Cusumano Angimbe 2018

CusumanoAngimbe 2018

Italien, Sicilia, 750 ml, 14%

Cusumano tillhör en av de innovativa kvalitetsproducenterna på Sicilien - ön som gör några av vinvärldens just nu hetaste viner. Med sina drygt 500 hektar gör egendomen en mängd olika viner i en mängd olika stilar. Angimbé är resultatet av ett av de senaste projekten för egendomen på en skogsplatå r ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2018

Smaknotering

Doften är nyanserad och fylld av citrusfrukt, persika, äpplen och mineral och smaken är torr, frisk och ungdomlig. Perfekt att servera till grillade skaldjur, smakrik fisk men också lättare kycklingrätter.

Drickes
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-10ºC

Så tycker experterna

James Suckling
92p 92 p "I love the ripeness on the nose here, which delivers fresh apricots, nectarines and spices."

I love the ripeness on the nose here, which delivers fresh apricots, nectarines and spices. Full-bodied and very spicy on the palate. Acidity keeps this fresh and on point. Drink now.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Cusumano tillhör en av de innovativa kvalitetsproducenterna på Sicilien - ön som gör några av vinvärldens just nu hetaste viner. Med sina drygt 500 hektar gör egendomen en mängd olika viner i en mängd olika stilar. Angimbé är resultatet av ett av de senaste projekten för egendomen på en skogsplatå runt Ficuzza i Piana degli Albanesi. Vinet kommer från vinrankor som växer på 700 meters höjd och är gjort på 70 procent av den sicilianska druvan insolia och 30 procent chardonnay. Vinet har en nyanserad, fruktig och fräsch stil med en läskande "saltstänkt" avslutning. Ett perfekt vin för fisk och skaldjur. 

Producenten

Vingården Cusumano är imponerade 502 hektar stor och breder ut sig runt Palermo. Företaget har utvecklats enormt de senaste åren när bröderna Alberto och Diego tog över vingården efter deras far.De har en gedigen kunskap om vinproduktion och har gjort stora investeringar i modern vinteknik för att kunna expandera sin produktion till det dubbla. Idag odlar man inhemska druvor men också klassiska druvor som t. ex. cabernet sauvignon och merlot. Vissa växtplatser ligger 700 meter över havet och man investerar även i nya marker för att utvidga produktionen som idag är ca 3 miljoner liter. Produktionen en till stor del högkvalitativa bordsviner men man gör också riktiga toppviner, som Noá, som är deras flaggskepp idag. Vinet är en blandning på nero d'avola merlot och cabernet sauvignon.  Vingårdens växtplatser är följande: Ficuzza 189 hektar, Presti e Pegni 70, San Giacomo 140 hektar, Milioto 3 hektar, Monte Pietroso 30 hektar, Monreale Marchesa 50 hektar och Buonivini 20 hektar. Samtliga växtplatser ligger runt Palermo.
http://cusumano.it/en/vineyards/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du