Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
CapAnna Rosso di Montalcino 375 ml 2020
Våra kunder tycker

CapAnnaRosso di Montalcino 375 ml 2020

Italien, Rosso di Montalcino, 375 ml, 14%

Det här är CapAnnas lillebror eller lillasyster till deras Brunello di Montalcino - och i allt väsentligt en mini-Brunello.   Druvmusten genomgår alkoholjäsning med skalmaceration under 18-20 dagar vid kontrollerad temperatur och med en efterföljande spontan malolaktisk jäsning i stora konformade ···

Styckvis

149 kr

/flaskaOrd. pris 189 kr
Låda (12 st)

1 788 kr

Ord. pris 2 268 kr
Årgång

2020

Smaknotering

Fruktiga toner av röd frukt med ett kryddigt anslag av vanilj. Smaken är även den fruktig med en behaglig strävhet och en välbalanserad syra som i eftersmaken visar upp nyanser av lätt mogen frukt, anis och vanilj.

Drickes
2023-2026
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
375 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det här är CapAnnas lillebror eller lillasyster till deras Brunello di Montalcino - och i allt väsentligt en mini-Brunello.

 

Druvmusten genomgår alkoholjäsning med skalmaceration under 18-20 dagar vid kontrollerad temperatur och med en efterföljande spontan malolaktisk jäsning i stora konformade kärl av slavonsk ek.

Därefter får vinet ligga i fat på 20-32 hl av slavosk ek under 3-4 månader vilket följdes av minst 3-4 månader i flaska innan det släpps på marknaden 15-18 månader från skörden. Perfekt till pasta och pizza.

Producenten

Det är i närheten av Montosoli i den norra delen av Montalcino hittar vi en av de bästa producenterna av Brunello di Montalcino. CapAnna grundades av Giuseppe Cencioni 1957 och han var en av grundarna till Consorzio del Vino Brunello di Montalcino.

På den tiden fanns det bara 25 egendomar i området som var fattigt och okänt (med undantag för Biondi Santi). Men i och med grundandet av Consorziot så lade man grunden för den moderna kvalitetsrevolution som området genomgått de senaste decennierna. 

I dag drivs CapAnna av den tredje och fjärde generationen Cencioni, Patrizio och Amadeo, och man tillhör de bästa och mest respekterade i området. Vinerna får genomgående höga poäng (95-97 poäng) av världens ledande vinkritiker (Suckling, Vinous, Robertparker.com & Decanter).

Vingårdarna (totalt 20 hektar av vilket det mest är planterat med sangiovese följt av lite moscato, merlot och pinot grigio) ligger med sydöstlig exponering i den norra delen av Montalcino i Montosoli som är känt för att producera några av områdets absolut bästa och mest eleganta viner.

Hjärtat i produktionen är förstås deras Rosso di Montalcino, Brunello di Montalcino och Brunello di Montalcino Riserva. Men man gör även en smakrik och koncentrerad "supertoscanare" under appellationen Sant'Antimo, en vanlig rosso och fyra vita viner (en vit sangiovese, en pinot grigio och två söta viner gjorda på Moscadello).

I vingården och källaren jobbar man med ett urval av de bästa druvorna, manuell skörd och en blandning av moderna och traditionella tekniker. De bästa vinerna jäser på ekfat (med överpumpning) och lagras på klassiskt vis på stora fat av slavonsk ek. Man använder inga franska barriquer. Slutresultatet är viner som i stilen har områdets koncentration men också en elegans och otroligt fin fruktighet. Det här är verkligen imponerande viner med både finess och lång lagringspotential.

https://www.capannamontalcino.com/en.html
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du