Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Braida Vigna Senza Nome Moscato d

Vad tyckte du?

Braida Vigna Senza Nome Moscato d'Asti 2016

Italien, Piemonte, 750 ml

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2016

Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

2016, Vigna Senza Nome Moscato d'Asti Giacomo Bologna, Piemonte Vigna Senza Nome Moscato d'Asti
Braida fremstiller langtfra kun Barbera, og deres liflige Moscato d'Asti er også helt fantastisk. En indtagende perlende hvidvin lavet på Moscato d'Asti druen. Vinen har en frisk bouquet med antydning af appelsin, frugt og roser. Vinen er sød og velafbalanceret, god til aperitif, frugt og desserter. Serveres afkølet i champagneglas.

Producenten

Braida är den numera legendariska Piemonteproducenten som fick vinvärlden att få upp ögonen för druvan barbera - en druvsort som fram till dess mest använts till bruksviner som visserligen gick perfekt till regionens kök men som i övrigt inte gjorde mycket väsen av sig. Och druvsorten fick alltid stå i skuggan av nebbiolo - Piemontes kung och ingrediensen i Barolo och Barbaresco. 

Året var 1982 och det man gjorde var att lansera ett vingårdsvin gjort på enbart barbera, Bricco dellUccellone.  Braidas vinmakare var på den tiden den karismatiske Giacomo Bologna, och han följde ett enkel recept: odla barbera på de allra bästa områdena, skörda druvorna när de är maximalt mogna, begränsa avkastningen kraftigt per vinstock, och låt vinet gå igenom samma kostsamma fatmognad som de bästa vinerna från Bourgogne. 

Giacomo Bolognas vision har nu tagits över av hans barn. Hans son Beppe Bologna som chefsvinmakare och dottern Raffaella Bologna som kommersiell drivkraft är nu ambition och kvalitetsnivå precis som tidigare väldigt högt satt. Husets markinnehav har hela tiden utvecklats så att de nu har 56 hektar vinodlingar i staden Rocchetta Tanaro i Asti-området. Familjen experimenterar även med andra druvsorter, men barberan är fortfarande Braidas signum.